Objednávateľka vraždy je vo väzbe tehotná

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 16:55 • 2 min
Objednávateľka vraždy je vo väzbe tehotná

BANSKÁ BYTRICA - Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes nerozhodol o žiadosti 32-ročnej podnikateľky Evy T.-Z. o prepustenie z väzby a verdikt oznámi stranám písomne.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ženu stíha za objednávku vraždy vlastného manžela Ľudovíta, so zámerom získať majetkový prospech. Obvinená podnikateľka požiadala o prepustenie z väzby, pretože podľa nej nie sú už na to dôvody a tiež preto, že je v šiestom mesiaci tehotenstva.

 

Podnikateľku s českým občianstvom zadržala polícia 24. januára tohto roku a 27. januára ju sudca vzal do väzby. S Ľudovítom sa poznala šesť rokov, ale manželstvo uzavreli v novembri minulého roka. Bývali spolu v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Žena podnikala na Slovensku i v Českej republike, kde mala aj trvalý pobyt. O zavraždenie manžela požiadala svojho kamaráta Martina. Mala zabezpečiť zbraň a strelivo, čo sa jej nepodarilo a tak Martinovi odporúčala, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom ho zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktoré mal vrah použiť. Za vraždu mu sľúbila 50-tisíc eur. Motívom vraždy bola snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii. 

 

Eva T.-Z. je obvinená za úkladnú vraždu blízkej osoby v štádiu prípravy so zámerom získať majetkový prospech, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Podnikateľka obvinenie popiera a tvrdí, že je založené na výpovediach svedka, ktorého považuje za nedôveryhodnú osobu. Údajný majetkový prospech ako motív vraždy označila obvinená za vykonštruovaný políciou. Podľa prokurátora je väzobné stíhanie podnikateľky odôvodnené, a to z viacerých dôvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona