Objavujú sa špekulácie, že do konca októbra by Amazon mohol prijať Bitcoin

NETKY.SK • 25 September 2017, 10:09 • 2 min
Objavujú sa špekulácie, že do konca októbra by Amazon mohol prijať Bitcoin

SEATTLE – Čoraz častejšie sa objavujú chýry o tom, že spoločnosť Amazon začne v októbri prijímať Bitcoiny ako spôsob platby. Niektoré prieskumy naznačili, že by spoločnosť na to mohla mať finančný dôvod, ale žiadne oficiálne oznámenie ešte zverejnené nebolo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa zdroja je James Altucher skúseným obchodníkom, takže mnohí veria, že by mohol mať zákulisné informácie. James Altucher založil viac ako 20 spoločností, vydal 11 kníh a prispel k viacerým významným publikáciám. Je bývalým manažérom investičných fondov a venture kapitalista, ktorý sa stal aktívnym bloggerom. Práve jeho blog sa stal aj zdrojom informácie o Amazone.

Takéto vyhlásenie je síce riskantné, nie však nepredstaviteľné. Keďže čoraz viac on-line predajcov začína prijímať platby v Bitcoinoch, pravdepodobne aj Amazon túto možnosť platby zváži, aby si udržal svoje dominantné postavenie na trhu.

 

img
James Altucher


Sledovanie trendov

Tento krok by bol logickým pokračovaním v trende, ktorý už nasleduje niekoľko technologických spoločností. Nedávny komentár v príručke Google API viedol mnohých k domnienke, že tento gigant tiež začne prijímať Bitcoiny v rámci služby Google Store, tak ako to už robí PayPal a ďalšie spoločnosti.

Už v lete tohto roku zákazníci žiadali generálneho riaditeľa Amazonu Jeffa Bezosa, aby jeho spoločnosť začala prijímať platby v kryptomenách. To by sa mohlo stať realitou už 26. októbra.

 

img

 

Táto informácia má ďaleko od oficiálnej a pravdepodobne to bude len ďalšia neoverená informácia, ktorú nejaké periodikum vypustilo von. Napriek tomu je zaujímavé špekulovať o pravdepodobnosti, že by Amazon jedného dňa prijal Bitcoin. Vzhľadom na rast Bitcoinu a ostatných kryptomien, sa budú musieť predajcovia pridať k tomuto trendu, ak sa budú chcieť udržať na trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies