Objasnili sériu lúpežných prepadnutí klenotníctiev Ružovými pantermi

NETKY.SK • 8 Október 2018, 18:04 • 2 min
Objasnili sériu lúpežných prepadnutí klenotníctiev Ružovými pantermi

VIEDEŇ - Kriminalisti z viacerých európskych krajín objasnili sériu lúpežných prepadnutí luxusných klenotníctiev, ktorých zodpovednosť sa pripisovala gangu s názvom Ružoví panteri.

slovakia

left justify in out

Ako informovali v pondelok vo Viedni tamojšie policajné zdroje, išlo o brutálne zločiny: šesť realizovaných prepadov a jeden pokus o prepad z obdobia rokov 2016-2018, ku ktorým došlo v rakúskych mestách Klagenfurt, Linz, Amstetten, Innsbruck a Kitzbühel, švajčiarskom kantóne Graubünden a dánskej Kodani.

 

Pri nich spôsobenú škodu vyčíslili na sedem miliónov eur, vyplýva zo správy tlačovej agentúry DPA. Polovica zo 14 identifikovaných páchateľov je za mrežami, jedného už odsúdili. Na ďalších sedem dôvodne podozrivých vydali európske zatykače.

 

Ide o občanov Čiernej Hory a Srbska, uviedol v rakúskej metropole riaditeľ tamojšieho Spolkového kriminálneho úradu Franz Lang.

 

Na policajnej akcii pod názvom Operácia Clockwork sa popri Interpole a rakúskej polícii zúčastnili aj policajné zložky Dánska, Maďarska, Srbska a Švajčiarska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies