Objasnila lúpež so zbraňou v obci Hankovce

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 10:54 • 2 min
Objasnila lúpež so zbraňou v obci Hankovce

HUMENNÉ/BARDEJOV – Polícia objasnila lúpež so zbraňou, ku ktorej došlo v sobotu (22. 3.) v rodinnom dome v obci Hankovce, okres Bardejov. Neznámy maskovaný páchateľ tam so zbraňou v ruke prepadol 66-ročného muža, majiteľa domu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.

slovakia

left justify in out

Polícia v Humennom páchateľa vypátrala už v priebehu dvoch dní a vyšetrovateľ voči tomuto 50-ročnému mužovi, rovnako z obce Hankovce, vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. „Obvinený muž sa mal lúpeže dopustiť o 19.30 h., keď vošiel do domu cez zadné neuzamknuté dvere. Na hlave mal kuklu, v ruke držal zbraň, ktorú namieril na majiteľa domu a posunkami požadoval od neho peniaze. Napadnutý muž mu vydal 100 eur,“ objasnila hovorkyňa. Maskovaný lupič potom vybral z vrecka nôž, ktorým sa zahnal na poškodeného a žiadal od neho ďalšie peniaze. Keď lupič zistil, že viac peňazí sa v dome už nenachádza, ušiel z domu preč.
      

Poškodený muž nebol zranený a škoda, ktorá mu vznikla bola len finančná hotovosť, ktorú vydal vtedy ešte neznámemu mužovi. Obvinený muž bol vypátraný a umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom na neho spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. „V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov,“ uzavrela Migaľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona