Obhajkyňa zlata Serena postúpila, ale prekážal jej vietor

NETKY.SK • 8 August 2016, 09:42 • 2 min
Obhajkyňa zlata Serena postúpila, ale prekážal jej vietor

RIO DE JANEIRO - Americká líderka svetového rebríčka WTA tenistiek v singli Serena Williamsová postúpila do 2. kola dvojhry žien na OH v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Obhajkyňa zlata v tejto disciplíne z Londýna 2012 si v nedeľu na úvod svojho ťaženia poradila s austrálskou reprezentantkou Dariou Gavrilovovou (45. v rebríčku WTA) s prehľadom 6:4, 6:2. Hrala prvý raz od 9. júla, keď vo finále Wimbledonu zdolala Nemku Angelique Kerberovú.

 

Americká víťazka nebola zo svojho výkonu nadšená. K 27 víťazným úderom pridala až 37 nevynútených chýb. Keď za stavu 5:3 v prvom sete podávala na jeho zisk, prehrala svoj servis na nulu. Tridsaťštyriročnú Serenu najbližšie vyzve Francúzka Alizé Cornetová (Fr.). "Zvyknem byť nespokojná, pokiaľ to nie je perfektné z mojej strany. A tento zápas taký nebol," skonštatovala 22-násobná grandslamová šampiónka v singli S. Williamsová.

 

Priznala, že bola frustrovaná aj z veternej lotérie a odkladu stretnutia, ktoré sa začalo o 2 hodiny neskôr oproti pôvodnému plánu. "Vietor bol problém najmä v prvom sete. Aj preto som sa herne nechytila podľa predstáv. V druhom dejstve už to bolo lepšie," dodala S. Williamsová. Nielen 34-ročná Američanka si v Riu sťažovala na pomalé dvorce s vyšším odskokom loptičky, než to býva zvykom na "harde" v Severnej Amerike. "Ešte že som dosť dobrá antuková hráčka, čiže som v pohode, čo sa týka pomalších kurtov. Treba síce do loptičky udrieť tri či štyri razy navyše, keď chcem ukončiť výmenu, ale to je v poriadku. Som za tie roky zvyknutá, že podmienky bývajú rôzne," dodala S. Williamsová.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) - Daria Gavrilovová (Aus.) 6:4, 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona