Obhajkyňa Vlhová tretia v 1. kole slalomu v Levi, na čele Shifffrinová

NETKY.SK • 17 November 2018, 11:53 • 2 min
Obhajkyňa Vlhová tretia v 1. kole slalomu v Levi, na čele Shifffrinová

LEVI - Slovenke Petre Vlhovej patrí tretia priečka po odjazdení elitnej tridsiatky 1. kola sobotňajšieho slalomu vo fínskom Levi v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019.

slovakia

left justify in out

Líderkou je Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá vedie s náskokom 14 stotín sekundy pred Švédkou Fridou Hansdotterovou a 59 stotín pred Vlhovou. Dvadsaťtriročná zverenkyňa talianskeho trénera Livia Magoniho Vlhová je obhajkyňou víťazstva v Levi, vlani sa v súčte oboch kôl tešila s náskokom 10 stotín sekundy pred Shiffrinovou.

Prvé kolo úvodného ženského slalomu novej sezóny odložili z 10.15 h SEČ na 11.00 h pre silný vietor na zjazdovke Levi Black. Z rovnakého dôvodu znížili štart o 24 m a celkovo 13 bránok. Vlhová s číslom šesť výborne absolvovala úvodnú časť trate, prvý medzičas mala rýchlejší ako Shiffrinová. Neskôr dobre zvládla aj nájazd do strminy, ale pred cieľom nabrala vyše polsekundové manko na americkú obhajkyňu veľkého aj malého glóbusu za celkový triumf vo SP aj v slalome. V Levi sa jazdí v slnečnom počasí pri plusovej teplote na ľadovej trati, ale nie na čerstvom prírodnom snehu. Organizátori použili na preteky zásoby z uplynulej sezóny a doplnili ich striekaným snehom. Celkovo v štartovnej listine 1. kola figuruje 73 pretekárok. Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa začne o 13.15 h.

V Levi za polárnym kruhom vo Fínsku sa tradične roztáča kolotoč Svetového pohára v slalome. V sobotu jazdia ženy a v nedeľu muži. V ženskej časti pretekov má Slovensko zastúpenie iba v osobe Petry Vlhovej, medzi mužmi by mali v nedeľňajšom slalome reprezentovať Adam Žampa a Matej Falat.

Priebežné výsledky - Levi (Fín.) - sobota:

Slalom žien - 1. kolo /po odjazdení tridsiatky najlepších/: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 45,06 s, 2. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,14 s, 3. Petra Vlhová (SR) +0,59, 4. Katharina Gallhuberová (Rak.) +0,63, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,70, 6. Anna Swennová Larssonová (Švéd.) +0,93.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies