Obhajkyňa titulu Cibulková postúpila v Moskve do štvrťfinále dvojhry

NETKY.SK • 17 Október 2012, 20:12 • 2 min
Obhajkyňa titulu Cibulková postúpila v Moskve do štvrťfinále dvojhry

Obhajkyňa titulu Cibulková postúpila v Moskve do štvrťfinále dvojhry - Tenis Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 740. 000 USD).

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 740.000 USD). Obhajkyňa titulu si v 2. kole ako nasadená päťka poradila s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou za 76 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. Cibulková odplatila súperke prehru z olympijského turnaja v Londýne a upravila vzájomnú bilanciu už na 6:1 vo svoj prospech.

Jej štvrťfinálovou súperkou bude v piatok tretia nasadená Dánka Caroline Wozniacka. S bývalou svetovou jednotkou má negatívnu bilanciu 3:8, v tomto roku s ňou prehrala na turnajoch v Sydney a v New Heaven. Zverenka trénera Petra Miklušičáka má v ruskej metropole už istú prémiu 19.150 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka WTA.


Pironkovovej nedala šancu 

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Pironkovovu, keď v druhom geme prelomila podanie súperky a ujala sa vedenia 2:0. Bulharka síce vyrovnala na 2:2, no Slovenka následne získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve si Cibulková po rýchlom brejku vybudovala náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

Cibulková bola po hladkom postupe medzi elitnú osmičku veľmi spokojná. "Podala som výborný výkon. Pironkovová je pre mňa veľmi nepríjemnou súperkou, je to taká 'plížička', ale dnes som jej nedala šancu. Zahrala som okolo 30 winnerov, vychádzali mi bekhendy po lajne, z forhendu som ju naháňala a umne som zakončovala do protipohybu. Veľmi dôležitá bola hra za stavu 2:2, v ktorej viedla pri mojom podaní 40:0. Riskla som tam dva bekhendy po čiare, boli z toho dva víťazné údery a vyhrala som ten gem, čo mi dodalo veľké sebavedomie. Potom som už na dvorci dominovala, vychádzali mi aj returny a zápas som mala pevne v rukách," povedala pre TASR Cibulková.


Cibulková sa teší na Wozniacku

Slovenka sa už teší na zápas s Wozniackou. "Caroline je trochu podobná hráčka ako Pironkovová, má lepší bekhend a slabší forhend, takže tá taktika bude podobná. Verím, že nadviažem na kvalitný výkon z dnešného zápasu a že budem hrať rovnako uvoľnene. Rada by som súperke odplatila dve tohtoročné prehry," dodala Cibulková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies