Obhajcovia zo Španielska začali prehrou, Američania víťazne

NETKY.SK • 30 August 2010, 08:11 • 2 min
Obhajcovia zo Španielska začali prehrou, Američania víťazne

Obhajcovia zo Španielska začali prehrou, Američania víťazne

slovakia

left justify in out

img

Španielski basketbaloví reprezentanti neúspešne vykročili za obhajobou titulu majstrov sveta. V úvodnom vystúpení v D-skupine v tureckom Iumire nečakane prehrali s Francúzskom 66:72. Úlohu favorita naopak potvrdili hráči USA, ktorí v B-skupine v Istanbule zvíťazili nad Chorvátskom presvedčivo 106:78.
      Španieli v prvej štvrtine proti Francúzom dominovali, keď viedli 18:9. Pred poslednou desaťminútovkou sa však ich náskok scvrkol na jediný bod a napokon ťahali za kratší koniec. Výborný výkon v drese Francúzov podal Mickael Gelaballe, ktorý zaznamenal 16 bodov a 6  doskokov.
      Američania sa v Turecku usilujú o zisk prvého titulu svetových šampiónov od roku 1994. Hoci do krajiny polmesiaca prišli bez viacerých hviezd na čele s Kobem Bryantom či LeBronom Jamesom, proti Chorvátom ukázali veľkú ofenzívnu silu. "Nečakali sme, že prvý zápas vyhráme tak ľahko. Musíme hrať agresívne a nemôžeme si dovoliť podceniť žiadneho súpera, každé stretnutie na šampionáte bude ťažšie a ťažšie," povedal pre akreditované médiá rozohrávač Chauncy Billups.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona