Obhajcovia Rusi zdolali Švédov a sú v semifinále

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 07:29 • 2 min
Obhajcovia Rusi zdolali Švédov a sú v semifinále

OSTRAVA - Po Američanoch a Kanaďanoch aj reprezentanti Ruska postúpili do semifinále 79. majstrovstiev sveta v hokeji v Česku. Vo štvrtkovom podvečernom súboji v Ostrave úradujúci majstri sveta Rusi zdolali Švédov 5:3 (2:0, 1:1, 2:2).

slovakia

left justify in out

V zaujímavo sa vyvíjajúcom súboji v ČEZ Aréne viedli Rusi na začiatku druhej tretiny už 3:0, ale päť minút pred naplnením 60. min Švédi vyrovnali na 3:3. Ruská odpoveď však prišla takmer vzápätí, keď Jevgenij Malkin opäť poslal mierneho favorita do vedenia. Útočník Pittsburghu Malkin bol ústrednou postavou Rusov v zápase s bilanciou 2 góly a 2 asistencie.


Súpermi Rusov v semifinále budú v sobotu 16. mája Američania. Ruskí hokejisti majú šancu získať tretíkrát zlaté medaily z MS za ostatné štyri roky, vlani bronzoví Švédi zostanú po dvoch rokoch bez medaily.

Štvrťfinále (Ostrava):
Švédsko - Rusko 3:5 (0:2, 1:1, 2:2) - Rusko postúpilo do semifinále
Góly: 32. Klingberg (Lander), 44. Lander (Ekman-Larsson, Klingberg), 55. Eriksson (Lander, Ekholm) - 11. Moziakin (Malkin, Tarasenko), 17. Širokov (Tichonov, Tarasenko), 21. Malkin (Kuľomin, Belov), 56. Malkin (Moziakin), 59. Tarasenko (Malkin)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Wehrli (Švaj.), Šindler (ČR) - Lederer (obaja ČR), Carnathan (USA)

 


Zostavy:
Švédsko: Enroth (23. Nilsson) - Klefbom, Ekman-Larsson, Ekholm, Klingberg, Rahimi, Granberg, Ahnelöv - Lander, Eriksson, Forsberg - Möller, Sjögren, Lindström - Rask, Lindholm, Ericsson - Lundqvist Josefsson, Hjalmarsson - Danielsson
Rusko: Bobrovskij - Belov, Jakovlev, Antipin, Kulikov, Mironov, Čudinov,- Šipačov, Dadonov, Panarin - Kuľomin, Malkin, Moziakin - Tarasenko, Kovaľčuk, Anisimov - Širokov, Plotnikov, Tichonov

V 11. min šiel za podrazenie na trestnú lavicu švédsky útočnik Lindholm a keďže už predtým mali severania priveľký počet hráčov na ľade, Rusom sa naskytla presilovka piatoch proti trom. Ich trest prišiel po 21 sekundách. Malkin našiel Moziakina a kanonier Rusov piatym gólom na šampionáte s pomocou žrde otvoril skóre - 1:0. Druhý gól aktívnejších Rusov prišiel na začiatku 17. min, ale dorážku Širokova musel potvrdiť ešte videorozhodca.


Z druhej tretiny uplynulo iba 48 sekúnd a ruská útočná ikona Malkin nekompromisne prestrelil Enrotha - 3:0. Švédi vyzerali chvíľu na uterák, no pozbierali sa. V bránke Enrotha vystriedal Nilsson a v útoku pridali "tri korunky" na dôraze. V 29. min síce Nilssonovi pomohla po strele Plotnikova horná žrď, potom však prišlo vylúčenie Dadonova za hákovanie a konečne aj švédska gólová radosť. Obranca Klingberg si v 32. min nakorčuľoval od modrej ku kruhom a švihol pukom pod hornú žrď - 1:3.


Zvýšená švédska snaha bola odmenená druhým gólom v 44. min. Len dve sekundy po skončení švédskej presilovky strelil kontaktný gól Lander - 2:3. V 49. min mohlo byť vyrovnané, ale tečovaná strela Raska sa len odrazila od pravej žrde ruskej bránky späť na ľadovú plochu. Švédi sa napokon dočkali vyrovnávajúceho gólu v 55. min, keď Eriksson umne tečoval Landerovu polostrelu medzi betóny Bobrovského - 3:3. Ruská odpoveď prišla prakticky z protiútoku, keď Malkin aj s nechcenou pomocou korčule obrancu Ekmana-Larssona opäť poslal úradujúcich šampiónov do vedenia - 4:3. Švédi sa v záverečnom vabanku pri hre bez brankára dopustili chyby a v čase 58:13 min Tarasenko gólom do prázdnej bránky spečatil na konečných 5:3 pre Rusov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona