Obhajca titulu začal s prehrou, Slavia uhrala bod na San Sire

NETKY.SK • 18 September 2019, 08:46 • 2 min
Obhajca titulu začal s prehrou, Slavia uhrala bod na San Sire

BRATISLAVA - Víťazná vlna Liverpoolu v Lige Majstrov sa zastavila na súperovi spod Vezuvu. Na ihrisku SSC Neapol nedokázali obhajcovia ušatej trofeje streliť ani gól, no domáci rozvlnili sieť až 2 krát. Naproti tomu Slavii sa v Taliansku darilo. Favoritovi skupiny Interu Miláno dokázali na legendárnom San Sire streliť gól, a získali bod za remízu.

slovakia

left justify in out

Favorizovaný Inter, v základnej zostave aj s naším Milanom Škriniarom, si v úvode duelu nevypracoval žiadny tlak. na prekvapenie všetkých divákov mali prvú šancu zápasu práve "zošívaní". Handanoviča preveril zakrútený priamy kop Stanciua. V 23. minúte prišla nebezpečná hlavička po priamom kope, ale Kolář si so šancou D'Ambrosia poradil. V ďalších minútach už vyložené príležitosti neprišli a tak sa išlo do šatní za stavu 0:0.

 

img

 

Inter nevyužil ani tutovku Lukakua v 46. minúte, keď sa dvakrát zaskvel brankár Kolář. V 56. minúte fauloval Asamoah hosťujúceho Traoreho a rozhodca musel skontrolovať situáciu pomocou VAR. Nakoniec hráčovi Interu udelil žltú kartu, pre Traoreho sa zápas skončil. V 63. minúte Slavia nečakane udrela, Handanovič ešte Zeleného strelu vyrazil, ale na dorážku Olayinku už nestačil - 0:1.

 

 

Že nešlo o ofsajd, potvrdilo aj video. O osem minút neskôr mohlo byť už 2:0, ale Masopust vo veľkej šanci minul. Inter však blamáž odvrátil v nadstavenom čase. Po tečovanej strele Barella - 1:1.

 

 

Šlágrom včerajšieho večera bol zápas FC Barcelony proti Borusii Dortmund. Najprv mohli streliť gól Nmeci, Marco Reus dostal loptu až na hranicu päťky, ale ter Stegen výborne zasiahol. V 49. minúte sa predral Suarez do šestnástky, no z uhla brankára neprekvapil. Najväčšiu šancu zápasu mal v 55. minúte Dortmund, keď Semedo fauloval v šestnástke Sancha, no Reus pokutový kop nepremenil. Dortmund mohol rozhodnúť aj v záverečných minútach, ale Barcelonu zachránilo brvno a najmä ter Stegen. Pre fanúšikov "blaugranas" bol jedným z vrcholom večera aj návrat Lea Messiho na futbalový trávnik. Po zranení, ktoré ho vyradilo na dlhšiu dobu, nastúpil ako striedajúci hráč počas druhého polčasu. Na hre Kataláncov sa to aj hneď odzrkadlilo. Zápas však skončil nerozhodne 0:0. 

 

 

Premiérový gól nového ročníka Ligy majstrov zaznamenal iránsky útočník Sardar Azmoun zo Zenitu Petrohrad, ktorý sa dostal za obranu Olympique Lyon po prihrávke pätičkou od Arťoma Dzjubu a v 41. minúte poslal svoj tím do vedenia. Domáci Lyon udrel hneď po zmene strán. Depay si chcel v pokutovom území obhodiť Ozdojeva, ten ho však fauloval a rozhodca nariadil pokutový kop. Ten premenil sám faulovaný hráč - 1:1. V 60. minúte mal tutovku domáci Adélaide, ale minul. V ďalších minútach už gólových šancí ubudlo a tak sa tímy rozdelili po bode. Na súpiske Zenitu nefiguroval slovenský reprezentačný stredopoliar Róbert Mak. V druhom zápase G-skupiny šokovalo Lipsko celé Portugalsko, keď na pôde Benficy Lisabon vyhralo 2:1.

 

 

V úvode prvého polčasu mal v Neapole viac šancí domáci SSC. Už v siedmej minúte sa mu podarilo dostať loptu až do siete, no Lozano stál v jasnom ofsajde a gól neplatil. Na druhej strane preveril Mereta z uhla Mane a v závere polčasu išla Firminova hlavička tesne vedľa pravej tyčky. Po zmene strán sa Liverpoolu vyplatilo angažovanie španielskeho brankára Adriana, ktorý vytiahol parádny zákrok pri tutovke Mertensa. Z triumfu sa nakoniec tešili domáci, keď Mertens premenil v 82. minúte pokutový kop. Na 2:0 zvýšil v nadstavenom čase Llorente. Liverpool sa tak pridal k Interu Miláno, ktoré v roku 1994 prehrali svoj otvárací zápas v Lige majstrov ako obhajcovia titulu. 

 

 

V H-skupine si semifinalista vlaňajšej sezóny Ajax Amsterdam poradil s OSC Lille hladko 3:0. Druhé stretnutie v Londýne prinieslo prehru domácej Chelsea, ktorá nestačila na Valenciu. O osude stretnutia však nerozhodol len jediný gól zápasu, ktorý strelil Rodrigo v 74. minúte. Mnohí odborníci sa pýtajú, prečo nevytiahol rozhodca Coquelinovi červenú kartu za tvrdý zákrok na Mounta. Okrem toho Charles Barkley nepremenil v závere pokutový kop, trafil len brvno. 

 

 

Americký reprezentant Pulišič, ktorého Chelsea získalo za 64 miliónov eur z Borusie Dortmund ostal len na lavičke. Tréner Lampard si do hry vybral radšej nevýrazného Pedra. Prehra na domácom trávniku v Lige Majstrov sa môže Chlsea ešte vypomstiť v ďalšom priebehu súťaže. 

 

1. kolo skupinovej fázy LM 2019/2020 - sumáre:

E-skupina:

SSC Neapol - FC Liverpool 2:0 (0:0)

Góly: 82. Mertens (z 11m), 90.+2 Llorente. Rozhodoval: Brych (Nem.)

 

RB Salzburg - KRC Genk 6:2 (5:1)

Góly: 2., 34. a 45. Haland, 36. Hwang, 45.+2 Szoboszlai, 66. Ulmer - 40. Lucumi, 52. Samata. Rozhodoval: Zwayer (Nem.)

/P. Hrošovský (Genk) odohral celý zápas/

 

F-skupina:

Borussia Dortmund - FC Barcelona 0:0

Rozhodoval: Haţegan (Rum.)

 

Inter Miláno - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Góly: 90.+2 Barella - 63. Olayinka. Rozhodoval: Buquet (Fr.)

/M. Škriniar (Inter) odohral celý zápas/

 

G-skupina:

Benfica Lisabon - RB Lipsko 1:2 (0:0)

Góly: 84. Seferovič - 69. a 79. Werner. Rozhodoval: Sidiropoulos (Gr.)

 

Olympique Lyon - Zenit Petrohrad 1:1 (0:1)

Góly: 50. Depay (z 11m) - 41. Azmoun. Rozhodoval: Oliver (Ang.)

 

H-skupina:

Chelsea Londýn - FC Valencia 0:1 (0:0)

Gól: 74. Rodrigo. Rozhodoval: Çakir (Tur.)

 

Ajax Amsterdam - OSC Lille 3:0 (1:0)

Góly: 18. Promes, 50. Alvarez, 62. Tagliafico. Rozhodoval: Jovanovič (Srb.)

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies