Obhajca manželky exposlanca Jánoša podal na polícii námietku voči zaujatosti

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 13:16 • 2 min
Obhajca manželky exposlanca Jánoša podal na polícii námietku voči zaujatosti

PRIEVIDZA - Zástupca manželky exposlanca Národnej rady SR Vladimíra Jánoša (Smer-SD), ktorý čelí obvineniu z týrania blízkej a zverenej osoby, podal v pondelok (16.3.) na polícii v Prievidzi námietku voči zaujatosti. Ivan Katrinec chce, aby uvedenú trestnú vec nevyšetrovali príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Prievidzi. Informoval o tom dnes TASR.

slovakia

left justify in out

"Mám za to, že v prípravnom konaní došlo k pochybeniam zo strany vyšetrovateľov, na čo poukázala aj dozorujúca prokuratúra aj generálny prokurátor," uviedol Katrinec.

 

Pripomenul, že polícia konala tak, ako to prezentovala aj prokurátorka, až na podnet prokuratúry. "Obvinený Vladimír J. bol až do začatia tohto prípadu okresným predsedom strany Smer-SD, mal vplyv ako poslanec NR SR na predstaviteľov štátnej správy v tomto okrese. Preto podávam námietku zaujatosti voči všetkým vyšetrovateľom, aby bola vec riadne vyšetrená bez akýchkoľvek vedľajších vplyvov a možných podozrení," dodal.

 

Bývalý poslanec NR SR a podpredseda ľudskoprávneho výboru Vladimír Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Trestnému stíhaniu zatiaľ bude čeliť na slobode, rozhodla o tom sudkyňa Okresného súdu v Prievidzi ešte 10. marca, keď ho po štyroch dňoch vo väzbe prepustila na kauciu. Proti tomuto rozhodnutiu prokurátorka podala protest.

 

Krajský súd v Trenčíne však 12. marca verdikt prievidzského súdu potvrdil. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár na to v ten istý deň reagoval vyhlásením, že využije ďalšie prostriedky na revidovanie týchto rozhodnutí. O vzatí do väzby by mohol rozhodovať Najvyšší súd SR, Čižnár totiž 13. marca avizoval, že ministrovi spravodlivosti Tomášovi Borecovi podá podnet na podanie dovolania proti rozhodnutiu o väzbe.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies