Obhajca Jansrud v Beaver Creeku rýchly v tréningu

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:41 • 2 min
Obhajca Jansrud v Beaver Creeku rýchly v tréningu

BEAVER CREEK - Obhajca víťazstva spred roka Nór Kjetil Jansrud dosiahol v stredu najrýchlejší tréningový čas pred piatkovým zjazdom Svetového pohára alpských lyžiarov v americkom Beaver Creeku. O 25 stotín sekundy predstihol Švajčiara Carla Janku a o 26 stotín Nemca Josefa Ferstla.

slovakia

left justify in out

Víťaz spred niekoľkých dní z Lake Louise Nór Aksel Lund Svindal sa s odstupom 69 stotín vošiel na koniec prvej desiatky. Najrýchlejší Američan Steve Nyman bol jedenásty (+0,79). Jeho už takmer legendárny krajan Bode Miller sa predstavil ako predjazdec s kamerou a počas pretekov by mal pôsobiť ako spolukomentátor pre NBC.

 

Tridsaťosemročný držiteľ dvoch veľkých glóbusov a víťaz 33 podujatí SP Miller vynechá celú sezónu 2015/2016, čo zrejme znamená koniec jeho úspechmi nabitej kariéry.


V meranom tréningu sa objavil aj slovenský reprezentant Andreas Žampa, ktorý by v piatok nemal chýbať na majstrovskej zjazdovke "Dravce" aj v ostrých pretekoch. Mladší zo Žampovcov obsadil s vyše 5-sekundovým časovým mankom za víťazom 69. miesto. Ešte dve priečky za ním skončil úradujúci a celkovo štvornásobný držiteľ veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo v SP Rakúšan Marcel Hirscher, ktorý zjazdy takmer vôbec nejazdí.

Výsledky - Beaver Creek (USA) - zjazd - stredajší tréning:
1. Kjetil Jansrud (Nór.) 1:44,04 min, 2. Carlo Janka (Švaj.) +0,25, 3. Josef Ferstl (Nem.) +0,26,...69. Andreas Žampa (SR) +5,18, 71. Marcel Hirscher (Rak.) +6,77

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona