Obhajca FC Barcelona vo štvrťfinále proti AC Miláno,Real má APOEL

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 12:07 • 2 min
Obhajca FC Barcelona vo štvrťfinále proti AC Miláno,Real má APOEL

Obhajca FC Barcelona vo štvrťfinále proti AC Miláno,Real má APOEL - Futbal Obhajca titulu v prestížnej futbalovej Lige majstrov FC Barcelona sa vo štvrťfinále ročníka 2011/2012 stretne s AC Milánom. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalove

slovakia

left justify in out

img

Obhajca titulu v prestížnej futbalovej Lige majstrov FC Barcelona sa vo štvrťfinále ročníka 2011/2012 stretne s AC Milánom. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.
      Futbalisti deväťnásobného európskeho majstra Realu Madrid sa v boji o postup do semifinále stretnú s cyperským prekvapením APOEL Nikózia. Interesantný futbal sľubuje aj konfrontácia Olympique Marseille - Bayern Mníchov. Poslednú štvrťfinálovú dvojicu tvoria Benfica Lisabon a Chelsea Londýn.
      Šlágrom štvrťfinále bude duel sedemnásobného európskeho majstra zo San Sira so štvornásobným majstrom starého kontinentu z Katalánska. Zaujímavé je, že obe mužstvá sa v tomto ročníku stretli už v základnej skupine. Barcelona najprv s "rosonerri" remizovala na Nou Campe 2:2, v Taliansku potom vyhrali zverenci trénera Pepa Guardiolu 3:2. "Biely balet" z Madridu pod vedením portugalského kouča Joseho Mourinha môže byť s výsledkom žrebu spokojný. Do cesty sa mu postaví aktuálne 63. klub v rebríčku UEFA z Nikózie.
      Slovensko už v LM zastúpenie mať nebude, keď vypadol v osemfinále Zenit Petrohrad s reprezentačným obrancom Tomášom Hubočanom, resp. taliansky SSC Neapol s Marekom Hamšíkom. Medzi elitnou osmičkou je šesť bývalých európskych šampiónov a aj jeden nováčik APOEL Nikózia. Práve ten na úspešnej ceste pohárovou Európou vyradil ešte minulý rok slovenského majstra Slovan Bratislava.
      Žreb bol tradične otvorený, v tejto fáze už neboli mužstvá nasadené a neplatilo ani pravidlo, že sa nemôžu skonfrontovať kluby z jednej krajiny. Štvrťfinále sa hrá na dva zápasy doma-vonku klasickým K.O. systémom. Prvé stretnutia sa uskutočnia 27. a 28. marca, odvety potom o týždeň 3., resp 4. apríla. V prvom zápase začína v domácom prostredí prvý vyžrebovaný súper.
      V tohtoročnom štvrťfinále sa predstaví osem klubov zo siedmich krajín. Stalo sa tak po prvý raz od reformy súťaže v roku 1997. Do tejto chvíle ich bolo najviac šesť, v sezónach 2008/2009, 2002/2003, 2001/2002 a 2000/2001 súperili o trofej zástupcovia štyroch krajín.
      Slávnostný akt žrebu mal na starosti generálny sekretár UEFA Gianni Infantino, asistoval mu vyslanec dejiska finálového zápasu (sobota 19. mája) v mníchovskej Allianz Aréne a bývalý nemecký majster sveta Paul Breitner.
      V piatok sa vyžreboval aj semifinálový program, ktorý rozhodol, že prípadné "El Clasico" španielskych rivalov Realu a Barcelony by sa mohlo hrať až vo finále. Víťaz druhej štvrťfinálovej dvojice Olympique Marseille/Bayern Mníchov sa v semifinále skonfrontuje s postupujúcim z dua APOEL Nikózia/Real Madrid. V druhom semifinále sa stretnú úspešnejší z dvojíc Benfica Lisabon/Chelsea Londýn, resp. AC Miláno/FC Barcelona.

      žreb štvrťfinále LM 2011/2012, 1. zápasy 27., 28. marca, odvety 3., 4. apríla:
      APOEL Nikózia - Real Madrid
      Olympique Marseille - Bayern Mníchov
      Benfica Lisabon - Chelsea Londýn
      AC Miláno - FC Barcelona
      
      žreb semifinále:
      Olympique Marseille/Bayern Mníchov - APOEL Nikózia/Real Madrid
      Benfica Lisabon/Chelsea Londýn - AC Miláno/FC Barcelona
      
      ďalší program LM 2011/2012:
      semifinále: 1. zápasy 17. a 18. apríla, resp. odvety 24. a 25. apríla
      finále: sobota 19. mája v Mníchove, Allianz Arena.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies