Obhajca FC Barcelona a Bayern Mníchov do semifinále

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 07:00 • 2 min
Obhajca FC Barcelona a Bayern Mníchov do semifinále

Obhajca FC Barcelona a Bayern Mníchov do semifinále - Futbal Futbalisti FC Barcelona a Bayernu Mníchov postúpili do semifinále Ligy majstrov 2011/2012. Obhajca titulu z Katalánska zdolal v utorňajšej štvrťfinálovej odvete AC Miláno na Nou Campe 3 1, mních

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti FC Barcelona a Bayernu Mníchov postúpili do semifinále Ligy majstrov 2011/2012. Obhajca titulu z Katalánska zdolal v utorňajšej štvrťfinálovej odvete AC Miláno na Nou Campe 3:1, mníchovský Bayern si na domácej tráve poradil s Olympique Marseille 2:0.
      "Barca" po bezgólovej remíze v Taliansku dosiahla v prvom dejstve dva góly z penált. Oba góly obhajcu titulu dal z prísnych pokutových kopov Argentínčan Lionel Messi, boli to už jeho 13., resp. 14. gól v aktuálnej sezóne LM, čím vytvoril nový rekord súťaže, keď prekonal sám seba z minulej sezóny (12). Tím trénera Massimiliana Allegriho ešte odpovedal na prvý zásah argentínskeho klenotu peknou akciou s gólovým zakončením Antonia Noceriniho, no Messi sa nepomýlil ani pri druhej penalte. V druhom polčase tím Pepa Guardiolu zvýšil už na 3:1 v 53. minúte, keď Messiho zblokovaná strela prešla k Andresovi Iniestovi a ten s istotou zakončil. Barcelona súčasne stanovila nový rekord LM, keď postúpila medzi elitné semifinálové kvarteto piatykrát za sebou.
      V mníchovskej Allianz Arene, kde sa bude tento rok hrať finále, padlo rozhodnutie o postupujúcom už v prvom dejstve. Štvornásobný európsky majster Bayern strelil dva góly do siete Olympique Marseille, oba dva dosiahol chorvátsky zakončovateľ Ivica Olič, čím skvele nadviazali na výhru 2:0 z prvého súboja na Stade Velodrome. Na prvý mu prihral Franck Ribery, na druhý David Alaba. V druhom dejstve zverenci trénera Juppa Heynckesa kontrolovali priebeh a francúzskemu zástupcovi pod vedením Didiera Deschampsa sa už nepodarilo duel ani zdramatizovať.

      sumáre odviet 1/4-finále LM 2011/2012:
      FC Barcelona - AC Miláno 3:1 (2:1)
      Góly: 11. a 41. Messi (oba z 11 m), 53. Iniesta - 33. Nocerino, ŽK: Mascherano, Cuenca - Antonini, Nesta, Seedorf, Robinho, Mexes, Nocerino, Lopez, rozhodoval: Kuipers (Hol.), 90.000 divákov (vypredané).
      /prvý zápas: 0:0, do semifinále postúpila Barcelona/
      zostavy a striedania:
      FC Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Pique (75. Adriano), Puyol - Xavi (63. Alcantara), Iniesta, Busquets - Messi, Fabregas (78. Keita), Cuenca
      AC Miláno: Abbiati - Abate, Nesta, Mexes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Seedorf (60. Aquilani) - Kevin-Prince Boateng (70. Pato, 83. Lopez) - Robinho, Ibrahimovič

      Bayern Mníchov - Olympique Marseille 2:0 (2:0)
      Góly: 13. a 37. Olič, ŽK: Alaba - M'Bia, rozhodoval: Moen (Nór.), 66.000 divákov (vypredané).
      /prvý zápas: 2:0, do semifinále postúpil Bayern/
      zostavy a striedania:
      Bayern: Neuer - Lahm, Jerome Boateng, Badstuber, Alaba - Tymoščuk, Gustavo - Müller (40. Rafinha), Kroos (67. Pranjič), Ribery - Olič (74. Olič)
      Olympique: Mandanda - Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel (46. Amalfitano) - Mbia, Andre Ayew, Cheyrou - Valbuena, Remy (63. Kabore), Brandao (74. Gignac).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies