Obhajca Djokovič prvým finalistom mužskej dvojhry

NETKY.SK • 24 Január 2013, 12:35 • 2 min
Obhajca Djokovič prvým finalistom mužskej dvojhry

Obhajca Djokovič prvým finalistom mužskej dvojhry - Tenis Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Najvyššie nasadený dvojnásobný obhajca titulu v semifinále po výbornom v

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Najvyššie nasadený dvojnásobný obhajca titulu v semifinále po výbornom výkone deklasoval štvorku "pavúka" Španiela Davida Ferrera 6:2, 6:2 a 6:1. Pri vlastnom podaní stratil počas celého zápasu iba sedem fiftínov. "Nole" je už iba krok od toho, aby sa stal prvým hráčom v Open ére s víťazným hetrikom na úvodnom podujatí veľkej štvorky. V nedeľu nastúpi proti víťazovi piatkového semifinálového duelu medzi Švajčiarom Rogerom Federerom a Škótom Andym Murraym. 

Tri tituly za sebou sa u protinožcov doposiaľ podarilo dosiahnuť iba dvom mužom - Jackovi Crawfordovi (1931-1933) a Royovi Emersonovi, ktorý dokonca triumfoval päťkrát v rade (1963-1967) a je rekordným šesťnásobným šampiónom Australian Open. Djokovič v dueli s Ferrerom od úvodných minút dominoval, skvele podával i returnoval a mal jasne navrch pri dlhých výmenách od základnej čiary. Španiel nemal zverenca slovenského trénera Mariána Vajdu čím ohroziť, chýbal mu víťazný úder, navyše robil priveľa nevynútených chýb. Djokovič, ktorému na rozdiel od predchádzajúcich zápasov vychádzali jeho obľúbené bekhendy po čiare, postúpil s prehľadom do jubilejného 10. grandslamového finále v kariére, keď za stavu 5:1 v treťom sete premenil hneď prvý mečbal. Srb bude bojovať o štvrtú melbournsku cennú trofej, prvú získal v roku 2008. Ferrer sa napriek piatej grandslamovej semifinálovej prehre posunie vo svetovom rebríčku ATP na 4. miesto, keď predstihne zraneného krajana Rafaela Nadala.

Djokovič po suverénnom postupe do finále žiaril spokojnosťou. "Bol to jeden z najlepších výkonov v mojej doterajšej kariére. Lepšie sa už ani hrať nedá. Predvádzal som neuveriteľný tenis, na kurte som sa od začiatku do konca cítil skvele a hral som s veľkým sebavedomím. Ferrer je jedným z najrešpektovanejších hráčov na okruhu ATP, teraz prežíva najlepšie obdobie v kariére. Veľmi sa zlepšil najmä na tvrdých povrchoch. O to viac si cením, že som ho tak jednoznačne zdolal. Ani za stavu 4:0 v treťom sete som si nemohol dovoliť trochu poľaviť a darovať mu nejaké loptičky, pretože David je hráč, ktorý sa vie chopiť šance a dokáže zdramatizovať zápas. Teraz mám dva dni voľna. Určite si premietnem v hlave dnešný vydarený duel a vynasnažím sa čo najlepšie sa pripraviť na finále. V piatok si užijem druhé semifinále medzi Federerom a Murraym. Som nadšený, že v Melbourne budem opäť bojovať o titul. Australian Open je mojím najobľúbenejším grandslamom a kurt v aréne Roda Lavera milujem aj vďaka skvelým fanúšikom," povedal Djokovič v prvom interview priamo na kurte. 



muži - dvojhra - semifinále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - David Ferrer (4-Šp.) 6:2, 6:2, 6:1
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies