Obhajca Bayern úplne zatienil anglického vicemajstra

NETKY.SK • 3 Október 2013, 12:05 • 2 min
Obhajca Bayern úplne zatienil anglického vicemajstra

MANCHESTER - Futbalisti úradujúceho nemeckého i európskeho šampióna Bayernu Mníchov suverénnym spôsobom zvládli stredajší šláger 2. kola Ligy majstrov na ihrisku Manchestru City.

slovakia

left justify in out

"Bavori" zvíťazili na Ostrovoch 3:1, ale ešte viac ako ich triumf zaujal jednoznačný spôsob, akým sa k nemu dopracovali. Zverenci Pepa Guardiolu absolútne dominovali nad hráčmi anglického vicemajstra, viedli už 3:0 a mali šance na zvýraznenie náskoku. Desať minút pred koncom riadneho hracieho času znížil striedajúci Álvaro Negredo, ale domáci už nemali sily na dosiahnutie kontaktného gólu.

"Keď sme nemali loptu, výborne sme pristupovali k hráčom súpera, týmto spôsobom sme ich donútili odkopávať lopty a následne sme ich zbierali na vlastnej polovici. Myslím si, že aj posunutie Philippa Lahma na post defenzívneho záložníka sa ukázalo ako správny krok, teraz sme schopní vypracovať si viac šancí. Sme šťastní, že proti veľkému klubu sme dosiahli super výsledok. Mám rád zápasy v Anglicku, zvlášť, keď moji zverenci sa predvedú takýmto výkonom," zhodnotil na tlačovej konferencii tréner Mníchovčanov Pep Guardiola, ktorí ich vedie od začiatku tejto sezóny. Aj na lavičke "The Citizens" sedí nový kouč, pred začiatkom aktuálneho ročníka Manuel Pellegrini nahradil Roberta Manciniho. Manchester City však ani pod jeho vedením zatiaľ nedokázal vyvrátiť tvrdenie, že proti iným ako anglickým súperom sa mu nedarí. "Proti Bayernu sme nehrali dobre. Urobili sme množstvo chýb v kľúčových momentoch. V druhom polčase sme skúsili niečo zmeniť, ale naďalej sme neboli úspešní. S týmto stavom by mohol čosi vykonať David Silva, žiaľ, nemohol nastúpiť na viac ako 20 minút," vyjadril sa čilský kormidelník. 

Bayern je po dvoch kolách na čele D-skupiny so šesťbodovým ziskom a skóre 6:1, druhá pozícia patrí Manchestru City (3 body). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies