Obhajca Bayern si doma dovolil aj remízu, Wenger: Robben je herec

NETKY.SK • 12 Marec 2014, 10:14 • 2 min
Obhajca Bayern si doma dovolil aj remízu, Wenger: Robben je herec

MNÍCHOV - Bayern Mníchov je naďalej v hre o obhajobu titulu vo futbalovej Lige majstrov. Nemecký šampión si v utorok v odvete osemfinále najprestížnejšej klubovej súťaže "dovolil" doma s Arsenalom Londýn aj remízu 1:1, ktorá mu po dvojgólovom triumfe v prvom zápase bezpečne stačila na postup ďalej.

slovakia

left justify in out

"V hlavách hráčov nesporne svietil náskok z prvého zápasu," tlmil náznaky kritiky na adresu svojich zverencov kouč Bayernu Pep Guardiola. Bavori síce prišli o predĺženie série trinástich víťazstiev za sebou vo všetkých súťažiach, ale ich postup medzi najlepšiu osmičku nebol v Allianz aréne ani chvíľu v ohrození. "Mali sme hru pod kontrolou, no nie zakaždým predvedieme gólostroj. Treba si uvedomiť, že sme sa stretli s top-tímom. Hrali sme inteligentne a zaslúžene pokračujeme," dodal španielsky tréner.

Po bezgólovom polčase udrel ako prvý Bayern, keď sa v 55. minúte Ribery zbavil Sagnu, prihral na päťku voľnému Schweinsteigerovi a ten otvoril skóre. Arsenal dokázal o chvíľu neskôr odpovedať zásluhou Lukasa Podolského, ale to bolo zo strany hostí všetko. "Reálne sme ich ani raz nedostali pod súvislý tlak," hodnotil kormidelník Arsenalu Arsene Wenger. "V prvom polčase sme sa zväčša bránili, ale vedeli sme, že keď to ustojíme do prestávky, máme šancu vyhrať. A príležitosti sme na to po zmene strán mali. Škoda, že sme duel druhým gólom nezdramatizovali..."

Bayernu sa v nadstavenom čase naskytla príležitosť na víťazstvo po kontroverznej penalte za údajný faul Laurenta Koscielneho na Arjena Robbena, striedajúci Thomas Müller ale z bieleho bodu neskóroval. "Robben je fantastický hráč a veľmi dobrý herec," neodpustil si po zápase kritku na adresu holandského reprezentanta Wenger. "Dokáže z ničoho urobiť niečo. Nepopieram, že je jeden z najlepších futbalistov sveta, ale dostane sa pred obrancu, spomalí a potom spadne. A píska sa faul. Ak by mu za to hneď v prvom prípade rozhodca ukázal kartu, už to neurobí..."

Arsenal štvrtýkrát za sebou vypadol v Lige majstrov v osemfinále a rovnako ako vlani opäť s Bayernom. Kouč Wenger stále nevie "prehltnúť" udalosti v prvom zápase, keď práve po faule na Robbena dostal červenú kartu gólman Arsenalu Wojciech Szczesny a nemecký tím pretavil početnú výhodu do víťazstva 2:0. "V sumári oboch duelov malo rozhodnutie vylúčiť nášho brankára veľký vplyv. Bol to zlý verdikt. Bayern je skvelý tím, ale tento moment nás stále škrie...," dodal Francúz, ktorý sa pravdepodobne nejaký čas bude musieť zaobísť bez Mesuta Özila, ktorý v polčase pre zranenie nútene striedal.

Obranca Bayernu Javi Martinez je presvedčený, že postup jeho ekipy je úplne zaslúžený: "Nebol to z našej strany úplne najlepší výkon, ale som si istý, že si zaslúžime ísť ďalej. Možno nás trochu uspokojil náskok z prvého zápasu, ale mohli sme ich zdolať aj dnes. Mali sme na to dostatok čistých šancí."





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies