Obežnú dráhu Medzinárodnej vesmírnej stanice zvýšili o 800 metrov

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 14:56 • 2 min
Obežnú dráhu Medzinárodnej vesmírnej stanice zvýšili o 800 metrov

MOSKVA - Obežnú dráhu Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) dnes v rámci príprav na pripojenie vesmírnej lode Sojuz MS-03 skorigovali o 800 metrov. S odvolaním sa na Centrum riadenia letov o tom dnes informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Korekcia obežnej dráhy sa začala o 08.10 h moskovského času a trvala 30 sekúnd. Korekcia sa uskutočnila za pomoci motorov obslužného modulu Zviozda. Momentálne sa ISS nachádza vo výške 405,1 kilometra nad Zemou.

 

Manéver sa uskutočnil preto, aby boli vytvorené priaznivé podmienky pre pristátie kozmickej lode Sojuz MS-03, ktorá by sa mala na Zem vrátiť začiatkom júna.

 

Sojuz vtedy na Zem dopraví francúzskeho astronauta Thomasa Pesqueta a ruského kozmonauta Olega Novického, ktorí tak vo vesmíre strávia viac ako 180 dní.

 

Na ISS zostanú ruský kozmonaut Fiodor Jurčichin a americký astronaut Jack Fischer, ktorí sú na ISS od minulého týždňa, a veliteľka Peggy Whitsonová. Tá by mala ISS opustiť v septembri, po takmer ročnej misii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies