Obézni ľudia by mohli chodiť do práce neskôr, navrhuje poradca britskej vlády

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Obézni ľudia by mohli chodiť do práce neskôr, navrhuje poradca britskej vlády

LONDÝN - Vedúci špecialista v oblasti zamestnanosti Stephen Bevan povedal, že obéznym pracovníkom by sa malo povoliť, aby chodili do práce neskôr a boli zákonom chránení pred diskrimináciou, píše Mirror.

slovakia

left justify in out

Podľa profesora Stephena Bevana totiž obézni ľudia nie sú schopní dobehnúť na autobus a v MHD sa môžu cítiť stiesnene. Taktiež by mali mať právo na extra veľkú stoličku, či prácu z domu. Ak by im zamestnávateľ tieto benefity neposkytol, mohol by sa dopustiť trestného činu diskriminácie.

 

Podľa Mirror bude Bevan, ktorý je aj vedúcim výskumu ľudských zdrojov v Inštitúte pre štúdie zamestnanosti, svoje myšlienky prezentovať na Európskom kongrese o obezite vo Viedni pre vyše 2000 medikov z celej Európy.

 

"Musíme koordinovať naše úsilie tak, aby ľudia, ktorí chcú pracovať, mohli pracovať,“ povedal Bevan a dodal: „Môže to byť zmena pracovného času, môže to byť trochu pochopenia, že by niekto mohol prísť o 10:00, pretože má problémy s dopravou alebo úzkosťou v doprave.“

 

Štúdia Európskeho združenia pre štúdium obezity zistila, že viac ako polovica britských lekárov tvrdí, že pacientom s nadváhou chýba pevná vôľa pri prechode na zdravý životný štýl.

 

img

Foto: Youtube

 

Bevan argumentuje, že obezita by mala byť klasifikovaná ako "chránená charakteristika", čo by znamenalo, že pracovníci by mohli žalovať šéfov, ktorí neberú ohľad na ich nezdravú postavu.

 

"Obezita je poslednou charakteristikou, ktorá je stále sociálne diskriminovaná a je prijateľné o nej žartovať,“ povedal Bevan.

 

Vedúci ekonomiky životného štýlu na Inštitúte pre hospodárske záležitosti Christopher Snowdon je zásadne proti „podporovaniu obezity.“

 

"Je to absurdná myšlienka, ktorá len vytvorí odpor voči obéznym ľuďom, ak by bola implementovaná. Tuk nie je postihnutím a väčšina ľudí chodí do práce autom, takže je ťažké pochopiť, prečo by obézni ľudia mali dostať ďalšiu hodinu na príchod. Ak majú obézni ľudia získať osobitné privilégiá, nemali by sme dať osobitné privilégiá aj fajčiarom, alkoholikom a závislým hráčom? Kde to skončí?" vysvetľuje Snowdon.

 

Dodal, že obezita je vážny problém, ktorému treba čeliť, pracovať na jeho odbúraní a nie v tom ľudí podporovať.

 

Naozaj chceme podporovať toto? Ako by ľudstvo zdegenerovalo za pár rokov?

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies