Obezita je najvyššia v 13 amerických štátoch

NETKY.SK • 16 August 2013, 12:38 • 2 min
Obezita je najvyššia v 13 amerických štátoch

ATLANTA - Nedávny telefonický prieskum uskutočnený v USA ukázal, že obezita u dospelého amerického obyvateľstva stále pretrváva.

slovakia

left justify in out

"Úroveň obezity je v posledných rokoch na rovnakej úrovni, teda sa nezvyšuje, no tá úroveň je veľmi vysoká," uviedla Kelly Brownellová, špecialistka na obezitu na Dukovej univerzite v Severnej Karolíne. Centrum na kontrolu a prevenciu ochorení na univerzite vykonáva prieskumy každý rok a najnovšie výsledky sa týkajú roka 2012.

Podľa výsledkov prieskumu 30 percent dospelého obyvateľstva v 13 štátoch USA je obéznych (Alabama, Arkansas, Indiana, Iowa, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, Ohio, Oklahoma, Južná Karolína, Tennessee a Západná Virgínia.) V roku 2011 bolo na zozname 10 štátov na čele s Louisianou a Mississippi, kde bolo obéznych takmer 35 percent obyvateľov, na poslednom mieste bolo Colorado s 21 percentami obéznych obyvateľov. Podľa expertov nie je prekvapením, že na čele zoznamu sú štáty na juhu a v centre USA, pretože miera chudoby je tam najvyššia. "Keď ste chudobní, nakupujete najlacnejšie potraviny, a to sú tie s najvyšším obsahom cukru," uviedol Dr. George Bray, expert na obezitu na štátnej univerzite v Louisiane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies