Obeťou teroristického útoku na našich vojakov je Daniel Kavuliak (†35)!

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 12:15 • 2 min
Obeťou teroristického útoku na našich vojakov je Daniel Kavuliak (†35)!

KANDAHÁR – Slovensko bolo v poslednej dobe zasiahnuté už druhým teroristickým útokom. Po tom, čo členovia skupiny Taliban zabili horolezcov Petra Šperku a Antona Dobeša, ďalší Slovák sa stal obeťou teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Čatár Daniel Kavuliak (†35) z Turzovky je prvým slovenským vojakom, ktorý zahynul v Afganistane. K incidentu došlo o 9.45 h nášho času pri cvičení. Útočník, príslušník afganskej armády, spustil streľbu na skupinu slovenských vojakov zo strážnej veže. Po incidente ho okamžite zadržali. Okrem Kavuliaka zasiahol aj šiestich ďalších vojakov. Z toho štyria utrpeli ťažké zranenia, tí utrpeli priestrel hrudníka a priestrel hlavy.

"Pokiaľ si páchateľ tohto hanebného činu myslel, že nás tým zastraší, a že prijmeme rozhodnutie stiahnuť sa z Afganistanu, tak mu chcem odkázať, že dosiahol pravý opak," vyhlásil minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Teroristi sú podľa neho zbabelci a pred nimi sa neuteká. Dodal, že Slovensko je súčasťou boja proti terorizmu a slovenskí vojaci zostanú v Afganistane aj po roku 2014. "Naším cieľom je nedovoliť, aby sa opakovali takého hanebné útoky v budúcnosti," dodal.

"Tento terorista bol na strážnej veži, ktorá chránila civilné letisko a bola v perimetri našej jednotky, ktorá cvičila," povedal Glváč. Podľa informácii TASR išlo o skupinu asi 12 slovenských vojakov. Terorista sa mal do afganskej armády infiltrovať.

Čatár Daniel Kavuliak pochádzal z Turzovky. Bol dva roky ženatý s manželkou Luciou. Tá sa o smrti manžela dozvedela v práci.

Premiér Robert Fico spolu s ministrom obrany Martinom Glváčom (obaja Smer-SD) a vyšetrovateľmi pricestovali dnes do Afganistanu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies