Obeťou hackerov sa môže stať každý

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 15:09 • 2 min
Obeťou hackerov sa môže stať každý

BRATISLAVA - Cieľom útokov hackerov sa v súčasnosti nestávajú iba veľké spoločnosti ako napríklad banky, ale aj fyzické osoby. K ich osobným údajom ako sú prihlasovacie heslá sa hackeri dokážu jednoducho dostať napríklad aj cez mobilné telefóny, prostredníctvom ktorých sa čoraz väčšie množstvo ľudí pripája na internet.

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol bezpečnostný expert Wayne Burke, jedinou stopercentnou ochranou pred hackermi je nepoužívanie elektronických zariadení. Zdôraznil však, že šance predísť útokom sa dajú zvýšiť predovšetkým vzdelávaním verejnosti o rizikách používania internetu, pričom začínať by sa malo už u detí. Firmy zas na ochranu pred hackermi využívajú služby takzvaných etických hackerov, ktorí majú povolenie dostať sa do systému spoločnosti, a odhaliť tak jeho slabiny. Burke taktiež predviedol názorné ukážky rôznych techník, ktoré hackeri používajú. Vysvetlil, že v súčasnosti sú hackerské útoky síce komplikovanejšie než v minulosti, ich samotné spustenie je však veľmi jednoduché.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies