Obetiam zemetrasenia v Nepále možno pomôcť darcovskou SMS

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 11:16 • 2 min
Obetiam zemetrasenia v Nepále možno pomôcť darcovskou SMS

BRATISLAVA - Humanitárny tím organizácie Člověk v tísni už pomáha na najpostihnutejších miestach Nepálu. TASR o tom informovala Eva Sládková, PR manažérka OZ Človek v ohrození.

slovakia

left justify in out

"Na uliciach stretávame ľudí, ktorí sa boja ďalších otrasov. Radšej spia vonku spolu s tými, ktorí prišli o strechu nad hlavou. Navyše prichádza monzúnové obdobie a podľa predpovede má najbližších desať dní pršať. To situáciu ľudí bez domova ešte zhorší," uviedla Denisa Bultasová, ktorá pomoc v Nepále koordinuje.

 

Zemetrasenie podľa správ OSN zasiahlo 8 miliónov ľudí, pričom takmer jeden a pol milióna z nich teraz naliehavo potrebuje jedlo a pitnú vodu. Organizácia Člověk v tísni preto posilnila humanitárny tím a do Nepálu v utorok (28.4.) odcestoval jeho štvrtý člen.

 

"V najviac postihnutých oblastiach ľudia potrebujú zdravotné ošetrenie a odvoz do nemocníc. Dôležité je zabezpečiť prísun pitnej vody, množstvo zdrojov je znečistených alebo zničených. Potrebujú tiež pomôcť s provizórnym zastrešením zničených domov," vymenoval základné potreby vedúci humanitárnych programov organizácie Člověk v tísni Marek Štys.

 

Pomôcť obetiam zemetrasenia v Nepále sa už dá aj poslaním darcovskej SMS s textom DMS NEPAL na číslo 877. Jej cena je dve eurá. Aj naďalej je však možné posielať financie na účet v Tatrabanke, číslo SK1711000000002621182213. V správe pre príjemcu treba uviesť SOS Nepál.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona