Obetí zosuvov pôdy pribúda, nezvestných je až 176 ľudí

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 10:24 • 2 min
Obetí zosuvov pôdy pribúda, nezvestných je až 176 ľudí

ARLINGTON/WASHINGTON - Záchranári prehľadávajúci trosky domov v oblasti neďaleko mestečka Arlington v americkom štáte Washington, ktorú postihli zosuvy pôdy, tam v pondelok objavili ďalších šesť mŕtvych tiel.

slovakia

left justify in out

Predbežný počet obetí nešťastia tak narástol už na 14. Bilancia však ešte pravdepodobne prudko narastie, keďže nezvestných je až 176 ľudí.

Rozloha zasiahnutého územia sa odhaduje na 2,5 štvorcového kilometra, pričom hrúbka bahna miestami dosahuje 4,5 metra. Po nezvestných spočiatku pátrali pomocou vrtuľníka, keďže nebolo jasné, či je oblasť pre záchranárov bezpečná. Predpokladá sa, že príčinou zosuvu boli nedávne výdatné dažde. Zosuv odrezal od sveta mesto Darrington a zapchal severné rameno rieky Stillaguamish. Oblasť mala problémy s nestálou pôdou už aj v minulosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona