Obetí potopeného kórejského trajektu je už 259, nezvestných je stále 43 ľudí

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 07:52 • 2 min
Obetí potopeného kórejského trajektu je už 259, nezvestných je stále 43 ľudí

SOUL - Jedenásť ďalších tiel sa dnes podarilo vytiahnuť z potopeného trajektu Sewol. Počet obetí nešťastia pri juhozápadnom pobreží Južnej Kórei zo 16. apríla sa tak zvýšil na 259, stále nezvestných je 43 ľudí, informovala agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Telá sa našli na štvrtej palube krátko po tom, čo potápači pokračovali v hľadaní vnútri potopenej lode s výtlakom 6825 ton. Počas noci nemohli záchranné práce pokračovať z dôvodu silného vetra a vysokých vĺn.

 

Potápači dokončili prehľadávanie 61 zo 64 kajút, v ktorých očakávali, že nájdu obete. Trajekt Sewol má celkom 111 kajút. Následne plánujú potápači prehľadávať spoločné priestory, ako sú haly, schodiská, obchody, podlubie a kúpeľne. Ak tam do 15. mája nikoho nenájdu, záchranný tím chce rozšíriť pátranie do nákladných priestorov na prvej a druhej palube.

 

Trajekt Sewol sa potopil so zatiaľ neznámych príčin pri ostrove Čindo. Na trajekte sa v čase nešťastia nachádzalo 476 ľudí, väčšinou žiakov strednej školy Danwon v Ansane pri Soule, ktorí boli na štvordňovom výlete na ostrov Čedžu. Potopenie trajektu prežilo iba 174 ľudí, medzi nimi aj 22 z 29 členov posádky.

 

Polícia doteraz vydala príkaz na zatknutie 19 osôb, vrátane všetkých 15 členov posádky, ktorí mali na starosti riadenie lode.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies