Obete teroru z Paríža si pripomenuli aj najvyšší rakúski predstavitelia

NETKY.SK • 24 November 2015, 08:51 • 2 min
Obete teroru z Paríža si pripomenuli aj najvyšší rakúski predstavitelia

VIEDEŇ - Za účasti najvyšších rakúskych ústavných činiteľov sa včera večer na pôde viedenského parlamentu uskutočnilo pietne spomienkové podujatie v súvislosti s teroristickými atentátmi v Paríži spred desiatich dní,.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rakúsky spolkový prezident Heinz Fischer na tomto fóre zdôraznil, že európske hodnoty by mali zostať zachované aj v boji proti teroru. "Nenávisť a strach oslabujú rozum a posilňujú iracionálne správanie," vyhlásil a dodal, že práve to by teroristi nikdy nemali dosiahnuť. "Bojujeme proti teroru, nie však proti islamu alebo inému konkrétnemu náboženstvu, národnosti," podčiarkol Fischer podľa rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF.

 

Heinz Fischer zdôraznil, že z utečencov sa nesmú stať obete v dvojakom slova zmysle. "To, čo páchajú teroristi vedení ich fanatizmom nesmie viesť k tomu, aby sa z utečencov stali obetní baránkovia," dodal prezident.

Význam zomknutia a zintenzívnenia spolupráce v tejto neľahkej situácii vyzdvihol rakúsky spolkový kancelár Werner Faymann. Podľa jeho názoru sa práve v pomoci pre ľudí hľadajúcich útočisko práve pred týmto terorom ukazuje, či sme v stave rešpektovať ľudské práva aj v prípade utečencov.

 

Predsedníčka rakúskeho parlamentu Doris Buresová označila prítomnosť najvyšších rakúskych činiteľov za signál odporu a pripomenula význam parlamentu pre rakúsku demokraciu, pre hodnoty, proti ktorým vedú odpornú vojnu teroristi.

 

Popri členoch rakúskej vlády, poslancoch oboch komôr parlamentu a zástupcoch jednotlivých náboženských obcí sa na podujatí zúčastnil aj francúzsky veľvyslanec v Rakúsku Pascal Teixeira da Silva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies