Obete teroristických útokov v Belgicku dostávajú odškodné len pomaly

NETKY.SK • 23 September 2016, 13:39 • 2 min
Obete teroristických útokov v Belgicku dostávajú odškodné len pomaly

BRUSEL - Belgičanom postihnutým marcovými teroristickými útokmi v Bruseli už úrady celkovo vyplatili 768.000 eur. Informoval o tom denník La Derniere Heure, ktorý citoval štvrtkové vyjadrenie belgického ministra spravodlivosti Koena Geensa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Belgické úrady celkovo zaregistrovali 257 žiadostí o finančnú pomoc. Peniaze vypláca komisia pre odškodnenie občanov, ktorí utrpeli ujmu pri násilných činoch. Poškodení občania musia podať žiadosť, a ak ju komisia vyhodnotí ako opodstatnenú, majú nárok na odškodnenie.


Finančná pomoc prináleží občanom, ktorí už vyčerpali ostatné formy odškodnenia vrátane poistenia. Belgické poisťovne ale doposiaľ nevyčíslili škody vzniknuté pri útokoch. Opozícia považuje celý proces vyplácania finančnej pomoci za veľmi pomalý. Prišla preto s návrhom, aby poistné plnenie vyplatil občanom štát a sám neskôr vymohol peniaze od poisťovní.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies