Obete parížskej streľby si ľudia pripomenú aj v Prahe

NETKY.SK • 8 Január 2015, 13:01 • 2 min
Obete parížskej streľby si ľudia pripomenú aj v Prahe

PRAHA - V českej metropole Praha si ľudia dnes podvečer pripomenú pamiatku 12 obetí stredajšej streľby v parížskej redakcii satirického časopisu Charlie Hebdo. Akciu, ktorá sa uskutoční na Malej Strane pred francúzskou ambasádou, organizuje francúzska komunita v ČR. Na rovnaké miesto zamieri aj pochod proti extrémizmu, ktorý organizujú mladí sociálni demokrati. Informácie priniesol spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Samotné veľvyslanectvo podľa Huga Bena Simhona z tlačového oddelenia zatiaľ nechystá žiadnu pietnu akciu na pamiatku ľudí zabitých pri atentáte.

 

Francúzska komunita spoločne s českými priateľmi a hnutím blízkym bývalému prezidentovi Václavovi Havlovi pripravujú na 18.30 h veľké zhromaždenie. "Bude to so sviečkami a piesňami. Nepredpokladám, že by boli nejaké prejavy," dodal Ben Simhon.

 

Na sociálnych sieťach tiež kolujú výzvy na zhromaždenie pred francúzskym veľvyslanectvom, ktoré sa nachádza na Velkopřevorskom námestí pri Lennonovom múre na Malej Strane.

 

O prípadnom sprísnení bezpečnostných opatrení v sídle francúzskej ambasády po parížskom útoku sa bude rozhodovať dnes, informoval ešte Ben Simhon. Ľudia už v stredu kládli pri sídle kvety a zapaľovali sviečky.

 

K ambasáde sa dnes o 19.00 h od Lidového domu vydajú na pochod proti extrémizmu a za slobodu slova aj Mladí sociálni demokrati.

 

"Včerajšok jasne ukázal, že musíme zosilniť boj proti terorizmu a organizovanému zločinu. Nesmieme však takisto poľaviť v rozlišovaní, kto je za tieto činy zodpovedný. Nie je to konkrétne náboženstvo, sú to konkrétni ľudia, ktorí páchajú organizovanú trestnú činnosť a náboženstvo je pre nich iba zámienkou," uviedli dnes Mladí sociálni demokrati, ktorých citoval portál Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies