Obete horúčav v Taliansku, požiare v Čiernej Hore, búrky v Rakúsku

NETKY.SK • 25 August 2011, 18:13 • 2 min
Obete horúčav v Taliansku, požiare v Čiernej Hore, búrky v Rakúsku

Obete horúčav v Taliansku, požiare v Čiernej Hore, búrky v Rakúsku

slovakia

left justify in out

img

Horúčavy v Taliansku si už vyžiadali životy desiatich dôchodcov z okolia Milána, uviedla dnes tlačová agentúra DPA. V 12 talianskych mestách vyhlásili kvôli horúčavám stav pohotovosti.
      Viacerých seniorov museli ošetriť aj na príjmoch nemocníc v Ríme, pacienti mali akútny nedostatok tekutín. Išlo väčšinou o starších ľudí a osoby trpiace chorobami srdca, poruchami krvného obehu alebo dýchacími ťažkosťami.
      Samosprávy v Taliansku ponúkajú pomoc na čísle núdzového volania. Niekoľkodňové mimoriadne horúčavy majú trvať prinajmenšom do soboty.
      S takmer rekordným horúčavami bojujú i ľudia na Balkáne. Vysoké teploty postihli väčšinu východnej Európy, pričom vznikajú lesné požiare a ľudia kolabujú na uliciach.
      Úrady v Srbsku, Čiernej Hore, Chorvátsku, Macedónii, Bosne a Albánsku dnes vydali varovania, aby ľudia kvôli horúčavám zostávali v budovách a pili vodu, aby sa vyhli prehriatiu.
      Najvyššie teploty namerali v uplynulých dňoch v Čiernej Hore, kde sa teplomer dostal nad 40 stupňov Celzia a úrady odporučili skrátenie pracovného času.
      V Čiernej Hore a Albánsku bolo aj niekoľko lesných požiarov v blízkosti hlavných miest a na pobreží Jadranského mora. Neboli však hlásené väčšie zranenia ani škody.
      Horúce počasie prevládalo v stredu i v Rakúsku, najmä v Dolnom Rakúsku a Burgenlande. Najteplejšie bolo podľa agentúry APA v Gänserndorfe, kde namerali 35,4 stupňa Celzia. Vo Viedni bolo "len" 34,7 stupňa.
      V noci nadnes zaznamenali v Rakúsku lokálne búrky, pri ktorých vietor v nárazoch dosahoval rýchlosť 87,1 kilometra za hodinu, uviedol rakúsky Ústredný úrad pre meteorológiu a geodynamiku (ZAMG). Nočné búrky sa vyskytli najmä v Severnom Tirolsku a v Hornom Rakúsku.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies