Obete havárie nemeckého airbusu pochádzali z 18 krajín

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 19:35 • 2 min
Obete havárie nemeckého airbusu pochádzali z 18 krajín

PARÍŽ/BERLÍN - Utorkovú haváriu nemeckého airbusu vo francúzskych Alpách zrejme neprežil nikto zo 144 cestujúcich a šiestich členov posádky.

slovakia

left justify in out

O štátnej príslušnosti obetí ešte stále nie sú úplne konečné, precízne a hlavne identické údaje, avšak táto "skladačka" už nadobúda konkrétnejšiu podobu.
     

Germanwings, dcérska spoločnosť Lufthansy, potvrdila, že medzi obeťami je 72 nemeckých občanov a 35 občanov Španielska.
     

Vláda v Madride má však informáciu o 51 španielskych občanoch, ktorí našli smrť na juhu Francúzska.
     

Medzi obeťami sú aj občania 16 ďalších krajín, avšak číselné údaje o nich sa v niektorých prípadoch takisto rozchádzajú. Navyše je pravdepodobné, že niektorí z nich mali dvojaké občianstvo.
     

Obete pochádzali aj z Austrálie (2), Argentíny (3 podľa tamojšej vlády, 2 podľa Germanwings), z Belgicka (1 podľa Germanwings), Dánska (1), Holandska (1), Iránu (2), Izraela (1), Japonska (2 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings), Kazachstanu (3), Kolumbie (2 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings), Maroka (podľa francúzskeho premiéra Manuela Vallsa), Mexika (2 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings), Turecka (1 podľa tamojšej vlády), USA (3 podľa tamojšej vlády, 2 podľa Germanwings), Veľkej Británie (3 podľa tamojšej vlády a 1 podľa Germanwings) a Venezuely (2 podľa Germanwings).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona