FOTO Obeťami bombového útoku v Kábule sú členovia produkčnej spoločnosti

NETKY.SK • 21 Január 2016, 06:47 • 2 min
FOTO Obeťami bombového útoku v Kábule sú členovia produkčnej spoločnosti

KÁBUL - Sedem mŕtvych si dnes v Kábule vyžiadal útok samovražedného atentátnika neďaleko ruského veľvyslanectva na autobus vezúci viac ako 30 členov afganskej televíznej produkčnej spoločnosti Kaboora Production. Pri výbuchu utrpelo zranenia 26 ľudí, informovala spravodajská televízia TOLOnews.

slovakia

left justify in out

Kaboora Production patrí do Moby Group, ktorá vlastní aj TOLOnews a ďalšie televízne a rozhlasové stanice. K zodpovednosti za útok sa prostredníctvom svojho hovorcu Zabiulláha Mudžáhida prihlásilo povstalecké hnutie Taliban. Vo vyhlásení uviedol, že ho vykonal obyvateľ Kábulu. Zabiulláh Mudžáhid neskôr umiestnil na svoje konto na Twitteri logo TOLOnews preškrtnuté veľkým červeným X.

 

 

Taliban vlani v októbri oznámil, že popredné afganské televízne stanice TOLOnews a 1TV sú jeho nepriateľmi a vojenskými cieľmi, pretože "namiesto informovania šíria jedovaté lži a sú celkovo škodlivé".

 

Táto hrozba nasledovala po informáciách zverejnených okrem TOLOnews aj ďalšími afganskými médiami, že príslušníci Talibanu znásilnili študentky počas vlaňajšej okupácie mesta Kunduz. Taliban ich označil za "jasný, nehanebný príklad propagandy týchto satanských sietí", uviedol denník New York Times.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona