"Obeť chemického útoku" v meste Dúmá odhalila detaily provokácie

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 17:51 • 2 min
"Obeť chemického útoku" v meste Dúmá odhalila detaily provokácie

DÚMÁ - Sýrsky chlapec Hasan Diab, prezentovaný v inscenovanom videu "Bielych prilieb" ako "obeť" chemického útoku v Dúme, odhalil detaily natáčania. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

"Boli sme v pivnici. Mama povedala , že dnes nemáme čo jesť a budeme jesť iba zajtra. Zrazu sme počuli krik na ulici: Choďte do nemocnice! Bežali sme do nemocnice a hneď ako som vstúpil, chytili ma a začali oblievať vodou. Potom sme boli položení na posteľ s ostatnými ľudmi. Videl som aj ľudí, ktorí v rukách držali kamery," povedal chlapec v rozhovore s vojenským korešpondentom Evgeniom Poddibnym. 
   

Vojenský reportér ruského televízneho kanálu "Rusko-24" poznamenal, že chlapec bol nútený zúčastniť sa natáčania. "Chlapec nemal čo jesť,  jemu za tieto natáčania ponúkli ryžu, ovocie s sušienky," hovorí korešpondent.
   

Slová chlapca potvrdil aj jeho otec a dodal, že v meste nebol žiadny chemický útok. "Keď som sa dozvedel, že moje dieťa je v nemocnici, vypýtal som sa v práci a utekal za ním. Neútočili však žiadnými chemickými zbraniami. Fajčil som na ulici a nič som necítil. Vošiel som dnu a uvidel svoju rodinu - boli vporiadku. Militanti dali za účasť na tomto natáčaní ryžu, sušienky a ovocie a všetci boli prepustení domov. Moje dieťa sa cítilo dobre," povedal otec chlapca. 
   

Na Ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie vyhlásili, že cieľom inscenácie údajného chemického útoku je ohradiť teroristov a zdôvodniť útoky zvonku. Pritom, v Generálnom štábe Ozbrojených síl Ruska ešte 13. marca hlásili o blížiacej sa provokácií militantov vo Východnej Ghúte, s inscenáciou použitia chemických zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies