Obecný úrad v rakúskom Bergu ako jediný v okolí zamestnáva Slovenku, nebolo jednoduché to presadiť

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 14:06 • 2 min
Obecný úrad v rakúskom Bergu ako jediný v okolí zamestnáva Slovenku, nebolo jednoduché to presadiť

BERG – Obecný úrad v rakúskej prihraničnej obci Berg ako prvý a zatiaľ jediný z okolitých obcí a miest zamestnáva obyvateľku, ktorej rodná reč je slovenčina.

slovakia

left justify in out

„Je to dobrá vec aj pri procese integrácie, lebo rozumie aj rakúskym aj slovenským problémom, ktoré dokážeme potom ľahšie vyriešiť“, povedal dnes pre TASR starosta Bergu Georg Hartl s tým, že to nebolo jednoduché v obci presadiť.

 

„Názory obyvateľov sa rôznia, starousadlíci sa ma pýtajú, prečo práve Slovenka, keď je tu dosť iných ľudí, vhodných na túto prácu“, uviedol Hartl a dodal, že Slováci vypomáhajú aj v materskej škole, keď je to potrebné.

 

„Myslím si, že je to správne rozhodnutie a budúcnosť to určite potvrdí“, povedal Hartl, podľa ktorého je dôležité pomôcť novým obyvateľom, ak majú o to záujem, sa v obci plnohodnotne integrovať. Starosta sa s každým záujemcom o kúpu bytu alebo domu rozpráva o tom, ako sa môže začleniť do života v obci, pretože táto otázka je pre ďalší život v Bergu veľmi dôležitá.

 

„Ak sa noví obyvatelia po piatich rokoch bývania v Bergu nebudú zaujímať len o prácu v Bratislave a budú cítiť aj v srdci, že tu je ich domov, potvrdí sa, že náš projekt integrácie je správny“, uzavrel Hartl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies