Obec Zlatá Idka je pre kalamitu odrezaná od sveta

NETKY.SK • 7 Február 2013, 12:14 • 2 min
Obec Zlatá Idka je pre kalamitu odrezaná od sveta

Obec Zlatá Idka je pre kalamitu odrezaná od sveta - Zaujímavosti Popadané stromy a husté sneženie odrezali obec Zlatá Idka v okrese Košice – okolie od sveta. Ako pre TASR uviedol starosta obce Stanislav Rusnák, neprejazdná je cesta v smere od Hýľova a pod

slovakia

left justify in out

imgPopadané stromy a husté sneženie odrezali obec Zlatá Idka v okrese Košice – okolie od sveta. 

Ako pre TASR uviedol starosta obce Stanislav Rusnák, neprejazdná je cesta v smere od Hýľova a podľa posledných informácii aj od Rudníka.

„Stromy spadli na dve autá, jedna občianka utrpela zranenia a museli ju previezť do nemocnice. Ďalšie autá ostali uviaznuté na ceste,“ povedal starosta. Zablokovanú cestu sa pokúšajú sprejazdniť hasiči, obec však privolala aj pracovníkov Štátnych lesov.
Od 3.00 h v noci nemajú v obci ani elektrickú energiu. Rusnák potvrdil, že na všetky kalamitné úseky sa ani nedostal. „Zlatá Idka je bývalá banícka obec roztiahnutá na územie siedmich kilometrov. Kalamita je však takého rozsahu, že sa nevieme všade dostať,“ doplnil.

Aj napriek tomu, že je obec odrezaná od okolia, problémy so zásobovaním tam nateraz nemajú.„Potraviny k nám vozievajú v stredy a piatky, takže zatiaľ takýto problém nie je a dúfam, že do zajtra sa situácia upokojí,“ uzavrel Rusnák.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona