Obec Tisinec postihla lokálna povodeň: Zatopené sú viaceré cesty!

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 07:05 • 2 min
Obec Tisinec postihla lokálna povodeň: Zatopené sú viaceré cesty!

TISINEC - Obec Tisinec v okrese Stropkov je od dnešného popoludnia celá na nohách. Prehnala sa ňou prudká prietrž mračien, ktorá spôsobila lokálnu povodeň.

slovakia

left justify in out

"Vybrežil sa u nás miestny potok aj napriek tomu, že je pravidelne čistený a zaplavil cestu 1. triedy na troch miestach na úseku dlhom približne 500 až 600 metrov. Udialo sa to u nás po prvýkrát, nepamätajú si to ani ľudia čo už majú niečo zažité," informoval TASR starosta Tisinca Jozef Kačmár. 
      

Prívalová vlna podľa jeho slov neprišla do obce naraz, ale postupne. "Myslím, že tomu zabránili hrádzky, ktoré sme pred časom vybudovali v chotári obce. Bolo ich celkovo 187, chystáme sa ich skontrolovať, v akom sú stave," poznamenal starosta.  
      

Lokálnu povodeň spôsobila podľa jeho slov približne 10-minútová prietrž mračien. "Celá obec je zaplnená bahnom, je tu veľa kameňov a konárov stromov," priblížil Kačmár. 
      

Živel poškodil obecné komunikácie a viacero mostíkov ponad miestny potok. Pod vodou skončilo sedem pozemkov rodinných domov ako aj suterén bytovky, zaplavilo zároveň niekoľko tamojších studní. Na odčerpávaní nahromadenej vody sa popoludní podieľali privolaní hasiči.
      

"Plné blata sú aj obecné priestory, kde sa nachádza kotol a sklad náradia," doplnil starosta s tým, že obec si dnes popoludní povolala na pomoc ťažkú techniku, ktorá bude pokračovať v čistení Tisinca od nánosov bahna a konárov aj v priebehu zajtrajšieho dňa. 
      

Samospráva vyhlásila pre dnešnú povodeň v Tisinci 3. stupeň povodňovej aktivity (PA). V týchto chvíľach je ale na území obce v platnosti 2. stupeň PA. "Voda opadla, budeme teda už iba pokračovať v odstraňovaní škôd," uzavrel starosta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies