Obeťami masakry na ostrove Jersey sú Poliaci; vrahom je zrejme ich príbuzný

NETKY.SK • 15 August 2011, 15:21 • 2 min
Obeťami masakry na ostrove Jersey sú Poliaci; vrahom je zrejme ich príbuzný

Obeťami masakry na ostrove Jersey sú Poliaci; vrahom je zrejme ich príbuzný

slovakia

left justify in out

img

Všetkých šesť obetí nedeľňajšej masakry na britskom ostrove Jersey v Lamanšskom prielive je poľského pôvodu. Informovala o tom dnes spravodajská poľská televízia TVN24 s odvolaním sa na ambasádu krajiny v Londýne.
      Na rozdiel od pôvodnej informácie stanice BBC, podľa ktorej boli medzi obeťami dve maloleté deti, dve ženy a dvaja muži, sú v skutočnosti medzi obeťami až tri deti.
      Zomrela i žena, ktorú sa lekári po prevoze do nemocnice napriek ťažkým bodným zraneniam pokúšali zachrániť.
      Polícia podrobnosti o identite obetí bezprostredne neuviedla, potvrdila však zadržanie 30-ročného muža podozrivého zo zločinu. Podľa poľských diplomatických zdrojov by mohlo ísť o príbuzného obetí. Motívom šesťnásobnej vraždy mohli byť podľa nich rodinné problémy.
      Vrah skoncoval s niektorými z obetí v dome, s inými mimo neho. Napokon sa zrejme pokúsil o samovraždu. Po operácii leží vo vážnom stave v nemocnici, je však mimo ohrozenia života.
      Vyšetrovanie prípadu, ktorý otriasol inak pokojnou lokalitou, je v plnom prúde. Vyšetrovatelia vypočúvajú svedkov a vyzvali verejnosť, aby spolupracovala s orgánmi činnými v trestnom konaní.
      Ostrov Jersey bol práve v nedeľu dejiskom festivalového podujatia, cieľom ktorého bolo predstaviť, ako sa darí poľskej komunite (odhadom asi 3000-5000 osôb) integrovať sa do tamojšej spoločnosti.
Zdroj: TASR/www.tvn24.pl



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies