Obe strany konfliktu sa navzájom obvinili z porušovania prímeria

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 15:09 • 2 min
Obe strany konfliktu sa navzájom obvinili z porušovania prímeria

KYJEV - Ukrajinské vojenské velenie dnes informovalo, že proruskí povstalci zhromažďujú v skladoch v blízkosti mesta Doneck ťažké zbrane, a to aj napriek dohode o prímerí, ku ktorej plneniu sa zaviazali.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 Ako dnes v Kyjeve uviedol Andrij Lysenko, predstaviteľ velenia vládnej tzv. protiteroristickej operácie (ATO), separatisti pokračujú v preprave ťažkých zbraní a munície cez železničný uzol Debaľceve a v blízkosti Donecka budujú muničné sklady.  
     

Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorej pozorovatelia v uplynulých dňoch monitorovali odsun ťažkých zbraní oboch strán konfliktu od demarkačnej čiary, konštatovala, že odsun ťažkej techniky nemôže potvrdiť, keďže nemala prístup do všetkých oblastí, kde sa mal uskutočniť. 
     

Lysenko na dnešnom brífingu priblížil, že pozície ukrajinskej armády sa za posledných 24 hodín stali až 31-krát terčom ostreľovania silami protivníka, ktorý päťkrát použil delostreleckú techniku. Zranených pri tom bolo deväť vládnych vojakov. 
     

Situácia je podľa Lysenka momentálne najviac vyhrotená okolo letiska v Donecku a v oblasti obce Šyrokyne, ktorá leží neďaleko prístavu Mariupol. Kyjevské vedenie sa obáva, že toto mesto by sa mohlo stať dejiskom ďalšej ofenzívy proruských separatistov.
     

Ako informovala tlačová agentúra DAN zo samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR), podľa velenia proruských síl Kyjevu lojálne jednotky za posledných 24 hodín ostreľovali ich postavenia 17-krát. DAN neuviedla údaje o obetiach alebo zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies