Obe strany konfliktu na Ukrajine sa opäť obvinili z porušovania prímeria

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 12:12 • 2 min
Obe strany konfliktu na Ukrajine sa opäť obvinili z porušovania prímeria

KYJEV/DONECK - Situácia na východe Ukrajiny je stále napätá a aj dnes sa obe strany konfliktu navzájom obvinili z porušenia dohody o prímerí uzavretej v polovici februára v bieloruskom Minsku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vojenské velenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) dnes obvinilo ukrajinskú armádu, že za posledných 24 hodín ostreľovala ich pozície 51-krát, pričom boli použité aj delostrelecké zbrane ako aj zbrane, ktoré majú byť v súlade s minskými protokolmi stiahnuté z demarkačnej čiary. Velenie DĽR súčasne informovalo, že pri ostreľovaní zahynul jeden ozbrojenec a ďalší bol vážne zranený.

 

Tlačové oddelenie ukrajinskej armády dnes zasa informovalo o 23 prípadoch ostreľovania svojich pozícií zo strany proruských separatistov, a to v Doneckej i Luhanskej oblasti, pričom vo viacerých prípadoch boli tiež použité zbrane s kalibrom 120 mm, ktoré majú byť stiahnuté v skladoch.

 

Podľa ukrajinskej armády protivník veľmi intenzívne vykonáva aj rozviedku zo vzduchu: nad Doneckou aj Luhanskou oblasťou v nedeľu večer zaznamenali prelety 11 bezpilotných lietadiel. Okrem toho ukrajinské velenie opäť pozoruje presuny vojenskej techniky v niektorých oblastiach a snahy vytvárať v rámci ozbrojených zložiek protivníka útočné skupiny, informovala agentúra Ukrinform.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona