Obe Kórey diskutujú o presune delostrelectva KĽDR zo spoločných hraníc

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 08:37 • 2 min
Obe Kórey diskutujú o presune delostrelectva KĽDR zo spoločných hraníc

SOUL - Severná a Južná Kórea diskutujú o premiestnení severokórejských delostreleckých systémov s dlhým dostrelom zo spoločných hraníc.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v pondelok juhokórejský premiér I Nak-jon.

 

Tieto rokovania patria podľa neho medzi najnovšie kroky, ktorými chcú obe Kórey podporiť mierové úsilie v čase diplomatických snáh o dosiahnutie denuklearizácie Kórejského polostrova.

 

Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) rozmiestnila približne 1000 kusov delostreleckej techniky pozdĺž hraníc, čo predstavovalo pre juhokórejské hlavné mesto Soul významnú hrozbu. Desaťmiliónová metropola je od hraníc vzdialená 40-50 kilometrov.

 

Vyjadrenia juhokórejského premiéra sú zrejme prvým oficiálnym potvrdením mediálnych správ, že Soul požadoval počas tohtomesačných medzikórejských vojenských rozhovorov od Pchjongjangu premiestnenie jeho predsunutého delostrelectva.

 

Juhokórejské ministerstvo obrany však popieralo takéto mediálne správy, ktoré tiež špekulovali o tom, že Severná Kórea pravdepodobne požadovala od svojho južného suseda, aby rovnako stiahol z hraníc svoje vlastné a aj americké delostrelecké systémy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies