Obe Kórey budú budúci týždeň rokovať o prípravách ďalšieho summitu lídrov

NETKY.SK • 9 August 2018, 10:02 • 2 min
Obe Kórey budú budúci týždeň rokovať o prípravách ďalšieho summitu lídrov

Soul- Južná Kórea bude budúci týždeň na stretnutí na vysokej úrovni rokovať so Severnou Kóreou o napĺňaní dohôd z predošlého summitu a prediskutujú aj prípravy na novú schôdzku lídrov oboch krajín. Informovala o tom vo štvrtok agentúra Jonhap s odvolaním sa na juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie.

slovakia

left justify in out

Rozhovory sa budú konať v pondelok na severnej strane pohraničnej dediny Pchanmundžom.

 

Juhokórejskú delegáciu bude viesť minister pre zjednotenie Čo Mjong-kjon.

 

Južná Kórea vyzvala v pondelok Severnú Kóreu na urýchlenie denuklearizačného procesu a požiadala Spojené štáty, aby poctivo plnili sľuby voči tomuto komunistickému štátu.

 

Pchjongjang súhlasil s úplným jadrovým odzbrojením prvýkrát 27. apríla na summite juhokórejského prezidenta Mun Če-ina so severokórejským vodcom Kim Čong-unom. Severokórejský líder potvrdil svoj záväzok na druhom stretnutí s Munom 26. mája a opäť na summite s americkým prezidentom Donaldom Trumpom 12. júna v Singapure.

 

Severná Kórea v súlade s deklaráciou z júnového summitu v Singapure prisľúbila, že výmenou za bezpečnostné záruky zo strany Spojených štátov bude "pracovať na úplnej denuklearizácii Kórejského polostrova". Trump však v júli pripustil, že neexistuje časový rámec, ktorý by určoval, dokedy sa majú Severokórejčania zbaviť svojich jadrových zbraní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies