Obdobie splátkového kalendára sa predĺži na dva roky

NETKY.SK • 2 Január 2018, 13:23 • 2 min
Obdobie splátkového kalendára sa predĺži na dva roky

BRATISLAVA - Od 1. januára 2018 sa predlžuje obdobie splátkového kalendára pri splácaní dlhu Sociálnej poisťovni z 18 mesiacov na 24 mesiacov.

slovakia

left justify in out

Novinkou je aj to, že poisťovňa umožní splácať dlh postupne podľa dohodnutého splátkového kalendára aj tým dlžníkom, ktorí už nie sú aktívnymi odvádzateľmi poistného, napríklad keď zamestnávateľ už nie je evidovaný v registri zamestnávateľov Sociálnej poisťovne, pretože nezamestnáva ani jedného zamestnanca.

 

Pre dlžníkov, ktorí splnia podmienky pre splátkový kalendár, to znamená, že si budú môcť splatenie dlžných súm poistného, penále a pokuty rozložiť na dlhšie časové obdobie, a tým si znížiť výšku mesačnej splátky. Zmena podmienok splátkového kalendára od nového roka je zároveň príležitosťou, aby oň mohol požiadať širší okruh dlžníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies