Obdobie horúčav sa v Indii začalo skôr než zvyčajne; majú už 94 obetí

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 14:04 • 2 min
Obdobie horúčav sa v Indii začalo skôr než zvyčajne; majú už 94 obetí

NAÍ DILLÍ - Obdobie letných horúčav v Indii si začalo vyberať svoju daň omnoho skôr než vlani. V dôsledku komplikácií spôsobených horúčavami zomrelo počas uplynulých deviatich dní najmenej 94 ľudí, napísala dnes agentúra DPA s tým, že už teraz ide o najvyšší počet úmrtí v dôsledku extrémneho tepla v tomto období od začiatku vedenia záznamov.

slovakia

left justify in out

Teploty v niektorých častiach juhoindických štátov Telangána a Ándhrapradéš prekročili úroveň 41 stupňov Celzia.

Indická vláda prijala preventívne opatrenia: okrem iného poskytne prístrešky pre ľudí žijúcich na ulici. Zvýši sa tiež množstvo nemocničných lôžok určeným osobám, ktoré pri vysokých horúčavách skolabovali.

 

V Indii vydali vo štvrtok prvú výstrahu pred horúčavami, ktorá sa vzťahuje na celé leto. Teploty by sa podľa predpovedí mali pohybovať "nad normálom" niekoľko týždňov po sebe. Varovanie sa vzťahuje na oblasti náchylné na extrémne vlny horúčav.

 

Leto v Indii sa začína v apríli a vrcholí v polovici mája, pokračuje však až do konca júna, kedy sa ochladí s príchodom monzúnových dažďov, uviedla DPA.

 

Úmrtia spôsobené teplom začali vlani indické úrady zaznamenávať až od konca mája. Ich počet - vyše 2000 - však patril medzi najvyššie od začiatku robenia záznamov. Väčšinu obetí si počasie vyžiadalo najmä v štátoch Telangána a Ándhrapradéš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies