Obdivovaný sólista Sergej Polunin oznámil odchod z Kráľovského baletu

NETKY.SK • 27 Január 2012, 08:01 • 2 min
Obdivovaný sólista Sergej Polunin oznámil odchod z Kráľovského baletu

Obdivovaný sólista Sergej Polunin oznámil odchod z Kráľovského baletu - Kultúra Tanečník ukrajinského pôvodu Sergej Polunin (21), jedna z najjagavejších mladých hviezd renomovaného súboru britského Kráľovského baletu, oznámil, že s okamžitou platnosťou op

slovakia

left justify in out

img

Tanečník ukrajinského pôvodu Sergej Polunin (21), jedna z najjagavejších mladých hviezd renomovaného súboru britského Kráľovského baletu, oznámil, že s okamžitou platnosťou opúšťa súbor. Stalo sa tak iba niekoľko dní pred tým, ako by bol vystúpil v hlavnej úlohe nového predstavenia The Dream.
      Poluninovo rozhodnutie šokovalo tanečnú scénu na Britských ostrovoch, ale aj laickú verejnosť. V podobnom duchu reagovala na tento krok aj riaditeľka súboru Monica Masonová.
      Podľa internetového vydania denníka The Daily Telegraph, ktoré sa odvoláva na zdroje z Poluninovho okolia, mal sólista kolegom povedať, že už nechce pôsobiť v Kráľovskom balete.
      Talentovaný mladík, ktorý sa v 19 rokoch stal najmladším sólistom súboru v jeho histórii, o okolnostiach odchodu mlčí. Vo Veľkej Británii sa tak špekuluje, či za jeho rozhodnutím nestojí odchod do niektorého z konkurenčných baletných ansámblov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies