Obchvat Bánoviec nad Bebravou už dokončili, NDS ho dá do predčasného užívania

NETKY.SK • 23 September 2016, 11:06 • 2 min
Obchvat Bánoviec nad Bebravou už dokončili, NDS ho dá do predčasného užívania

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Úsek rýchlostnej cesty R2 v Trenčianskom kraji Ruskovce-Pravotice, ktorý je zároveň obchvatom Bánoviec nad Bebravou, už zhotoviteľ dokončil. Pre TASR to dnes potvrdila hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaela Michalová.

slovakia

left justify in out

"Bolo začaté kolaudačné konanie, pričom čakáme na rozhodnutie o predčasnom užívaní. Následne bude úsek sprístupnený pre motoristov," povedala ďalej Michalová.

 

Úsek cesty od Ruskoviec po Pravotice mali pôvodne Inžinierske stavby, a. s., so sídlom v Košiciach dokončiť v máji tohto roka. Dôvodom niekoľkomesačného zdržania ukončenia stavby bolo podľa júnového vyjadrenia NDS dočasné napojenie úseku na cestu I/9 pre zvýšenie bezpečnosti motoristov.

 

S výstavbou asi do desať kilometrov dlhého prvého úseku rýchlostnej cesty R2 v Trenčianskom kraji začal zhotoviteľ začiatkom marca 2014. Nachádza sa na ňom 13 mostov a realizovaný je v polprofile. Projekt za 88,2 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) je spolufinancovaný z eurofondov a štátneho rozpočtu.

 

Po výstavbe obchvatu Bánoviec nad Bebravou by mal nasledovať úsek Mníchova Lehota - Ruskovce, jeho výstavba je podľa júnového vyjadrenia vtedajšieho generálneho riaditeľa NDS Róberta Auxta pozdržaná približne do roku 2019. Po ňom by to mali byť úseky D1 - Mníchova Lehota, Pravotice - Dolné Vestenice, Dolné Vestenice - Nováky a Nováky - Žiar nad Hronom. V súvislosti s úsekom od Pravotíc do Dolných Vesteníc sa tiež už dlhšie hovorí o posune jeho výstavby, a to konkrétne po roku 2035.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies