Obchody zostanú cez sviatky otvorené

NETKY.SK • 16 Október 2012, 11:36 • 2 min
Obchody zostanú cez sviatky otvorené

Obchody zostanú cez sviatky otvorené - Politika Strana sa rovnakú vec sa snažila aj pred rokom pri poslednej zmene Zákonníka práce. Obchody na Slovensku zostanú počas štátnych sviatkov otvorené, a to aj napriek prvotnému plánu vládneho Smeru zatvoriť ich.

slovakia

left justify in out

img

Strana sa rovnakú vec sa snažila aj pred rokom pri poslednej zmene Zákonníka práce.

Obchody na Slovensku zostanú počas štátnych sviatkov otvorené, a to aj napriek prvotnému plánu vládneho Smeru zatvoriť ich. Od predloženia takéhoto návrhu do novely Zákonníka práce (ZP) prerokovávanej v Národnej rade (NR) SR Smer-SD definitívne ustúpil po debate poslaneckého klubu.

"Vzhľadom na to, že by išlo o zásah, ktorý nebol prerokovaný na pôde sociálnych partnerov, tak sme sa dohodli zatiaľ takýto návrh nepredkladať," povedal dnes pre médiá šéf parlamentného sociálneho výboru Ján Podmanický. Dodal, že Smer-SD chce rešpektovať dohodu sociálnych partnerov.

Podmanického kolegyni z poslaneckých lavíc a bývalej ministerke práce Viery Tomanovej (Smer-SD) sa stiahnutie tohto návrhu nepáčilo. "Pohroma," konštatovala na sociálnom výbore. Práve ona mala totiž pripravený pozmeňovací návrh, ktorým sa mal zakázať predaj v obchodoch počas sviatkov.

O rovnakú vec sa snažila aj pred rokom pri poslednej zmene Zákonníka práce. Vtedy ju podporili poslanci Smeru-SD, avšak nie dostatok poslancov z vtedajšej koalície. Podmanický však podotkol, že Smer-SD chce ľuďom pomôcť aj cez obmedzenie predaja vo sviatky, a tak návrh ako taký strana ešte definitívne neodmietla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies