Obchody v Indii prestali prijímať vybrané bankovky

NETKY.SK • 11 November 2016, 10:28 • 2 min
Obchody v Indii prestali prijímať vybrané bankovky

BRATISLAVA – Zastupiteľský úrad SR v Dillí varuje Slovákov, že od 8. novembra prestali obchody prijímať bankovky v nominálnej hodnote 500 a 1000 indických rupií.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom indická vláda. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR o tom informuje na svojej internetovej stránke.

 

"Do 11. novembra bude ešte možné uvedené bankovky použiť v nemocniciach, štátnych autobusoch, na letiskách a čerpacích staniciach. Do 30. decembra možno bankovky vymeniť v bankách a do 31. marca 2017 iba v ústrednej banke," uviedol rezort diplomacie.

 

Z tohto dôvodu boli v stredu (9.11.) zatvorené všetky banky a obmedzila sa aj funkčnosť bankomatov. Hotovosť si bude zatiaľ možné vybrať iba v obmedzenom množstve, a to 10.000 indických rupií denne a 20.000 indických rupií za týždeň.

 

"Indická centrálna banka od 10. novembra začne vydávať nové 500- a 2000-rupiové bankovky, pričom 1000-rupiová bankovka zanikne," upozornilo ministerstvo.

 

Ďalej Slovákov, ktorí plánujú vycestovať do Indie, varuje, aby boli pozorní pri výmene peňazí. Takisto upozorňujú pred možnými občianskymi prejavmi nespokojnosti alebo politickými demonštráciami, ktorým sa odporúča vyhnúť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies