Obchodovanie s ropou bolo zmiešané, zlato posilnilo

NETKY.SK • 12 November 2014, 09:07 • 2 min
Obchodovanie s ropou bolo zmiešané, zlato posilnilo

NEW YORK - Obchodovanie s ropou bolo v utorok zmiešané. Ropa Brent klesla, keďže niektorí analytici očakávajú, že Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) na svojom zasadnutí, ktoré sa uskutoční 27. novembra, nezníži svoju produkciu.

slovakia

left justify in out

Americká ropa však posilnila aj napriek očakávaniam, že zásoby ropy v USA sa v minulom týždni zvýšili. Vyplýva to z prieskumu agentúry Reuters, ktorý tiež naznačil, že stredajšia správa amerického ropného inštitútu (API) by mala ukázať stabilnú úroveň zásob benzínu. Federálny úrad pre energetiku (EIA) zverejní oficiálnu správu o stave zásob vo štvrtok. Britská ropa Brent oslabila o 67 centov na 81,67 USD za barel po tom, ako počas skoršieho obchodovania klesla najnižšie od septembra 2010. Oproti júnovému maximu zlacnela o 25 %. Ľahká americká ropa však posilnila o 54 centov na 77,94 USD za barel.

 

Ceny zlata v utorok vzrástli o približne dve percentá. Dôvodom je pokles dolárového indexu, ktorý meria jeho hodnotu voči košu iných hlavných svetových mien, o 0,4 %. Zlato tiež podporil zvýšený záujem ázijských investorov o nákup po tom, ako žltý kov v pondelok oslabil. Podľa analytikov by však hodnota zlata ako bezpečného útočiska mohla klesať, keďže indexy Dow Jones a S&P 500 v pondelok vzrástli už štvrtý deň. Spotová cena zlata do 19:41 posilnila o 1,7 % na 1 169,95 USD za uncu. Decembrové dodávky zlata na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zdraželi o 3,20 USD na 1 163 USD za uncu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies