Obchodovanie na juhokórejských burzách tlačí cenu Litecoinu nahor

NETKY.SK • 9 November 2017, 12:16 • 2 min
Obchodovanie na juhokórejských burzách tlačí cenu Litecoinu nahor

SOUL – Zdá sa, že digitálna mena Litecoin sa opäť začína prebúdzať k životu, keď jeho hodnota po dlhšej dobe prekonala hranicu 60 dolárov. V dnešných skorých ranných hodinách dosiahla jeho cena trojtýždňové maximum 64,18 USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Juhokórejská burza Coinone začiatkom novembra zaradila do svojej platformy piatu najväčšiu digitálnu menu Litecoin. V prvých 24 hodinách burza spracovala obchody s Litecoinom v objeme 3,2 milióna dolárov.


Integrácia Litecoinu touto významnou juhokórejskou burzou bolo pre túto digitálnu menu mimoriadne potrebné, nakoľko v posledných týždňoch stagnovala. Stagnácia bola spôsobená najmä ukončením činnosti čínskych búrz, ale aj kvôli fenomenálnemu rastu jeho väčšieho brata – Bitcoinu. Pred začlenením Litecoinu do ponuky burzy sa počas posledných dvoch týždňov jeho cena pohybovala na úrovni okolo 55 dolárov.

 

img

 

Vývoj trhov v Južnej Kórei a vo svete

Na svetových trhoch s kryptomenami je viditeľný veľmi kontrastný vývoj. Zatiaľ čo v Číne vláda v októbri nariadila zákaz obchodovania s virtuálnymi menami v celej krajine, tento krok urobil z Južnej Kórey tretí najväčší trh s Bitcoinmi na svete.

Južná Kórea je však hlavným obchodným trhom aj pre Litecoin. Najväčšia burza v krajine Bithumb predstavuje viac ako 25 percent globálneho trhu s Litecoinom. Bithumb denne spracuje obchody s Litecoinom v objeme približne 580 miliónov dolárov, čím prekonáva aj hlavnú svetovú obchodnú platformu Bittrex.

 

img

 

V čase písania tohto článku (09.11.2017 11:37) sa cena Litecoinu drží na úrovni 62,79 dolárov. Podľa údajov CoinMarketCap zaznamenal Litecoin nárast 19,55% za uplynulých sedem dní.

Očakáva sa, že pozitívny vývoj Litecoinu je novým začiatkom pre túto kryptomenu. Vzhľadom na to, že Litecoin je štyrikrát rýchlejší než Bitcoin (pokiaľ ide o čas spracovania transakcie), očakáva sa, že v blízkej budúcnosti začne jeho hodnota stúpať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies