Obchodný manažér jazdil opitý, policajti mu namerali takmer 3 promile!

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 15:11 • 2 min
Obchodný manažér jazdil opitý, policajti mu namerali takmer 3 promile!

BANSKÁ BYSTRICA - Peňažný trest tisíc eur a zákaz šoférovania na dva roky za jazdu pod vplyvom alkoholu uložil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 48-ročnému manažérovi Ľubošovi Papiernikovi z Horného Srnia v okrese Trenčín.

slovakia

left justify in out

Papiernik v Banskej Bystrici viedol služobné auto pod vplyvom alkoholu a zavinil dve dopravné nehody, pričom mu namerali viac ako 2,6 promile alkoholu. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i obžalovaný sa voči verdiktu neodvolali.

 

Obchodný manažér jazdil na aute BMW z obce Riečka do Banskej Bystrice, keď v časti Podlavice prešiel do protismeru a ľavou stranou svojho auta vrazil do ľavej strany protiidúcej Mazdy. Po náraze nezastavil a pokračoval na sídlisko Sásová, kde pri parkovaní narazil do stojacej Fabie. Ani po tomto nezostal na mieste a nesplnil si povinnosť účastníka dopravnej nehody. Krátko nato ho zastavili policajti a opakovanou dychovou skúškou mu zistili viac ako 2,6 promile alkoholu. Manažér tým spáchal prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Na služobnom vozidle a dvoch narazených autách spôsobil celkovú škodu takmer štyritisíc eur. 


Na hlavnom pojednávaní manažér s titulom inžiniera vyhlásil, že je vinný v plnom rozsahu obžaloby. Preto súd vykonal dokazovanie iba do trestu. Ako poľahčujúce okolnosti mu priznal doterajší bezúhonný život, priznanie, a to, že pri nehodách nedošlo k ohrozeniu života či zdravia ľudí. Podľa súdu na nápravu manažéra postačí peňažný trest a zákaz viesť motorové vozidlá. Papiernik označil svoju jazdu pod vplyvom alkoholu za obrovský skrat zavinený pracovným vypätím a rodinnými problémami. Dodal, že zamestnávateľ požaduje vodičský preukaz a jeho odobratím môže prísť o prácu. Sudca mu vysvetlil, že po roku zákazu môže požiadať o podmienečné vrátenie vodičského.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona