Obchodný deficit USA vzrástol v auguste na 44,2 mld. USD

NETKY.SK • 12 Október 2012, 06:38 • 2 min
Obchodný deficit USA vzrástol v auguste na 44,2 mld. USD

Obchodný deficit USA vzrástol v auguste na 44,2 mld. USD - Svet Export klesol o 1 % na 181,3 miliardy USD, keď klesol dopyt po autách z USA a poľnohospodárskych produktoch.

slovakia

left justify in out

img

Export klesol o 1 % na 181,3 miliardy USD, keď klesol dopyt po autách z USA a poľnohospodárskych produktoch.

Americký obchodný deficit sa v auguste zvýšil po tom, ako export klesol na najnižšiu hodnotu za posledných šesť mesiacov. To signalizuje, že problémy svetovej ekonomiky znižujú dopyt po amerických produktoch.

Deficit zahraničného obchodu USA dosiahol v auguste 44,2 miliardy USD (34,22 miliardy eur), čo znamená najväčší schodok od mája a 4,1-% rast v porovnaní s júlom. Informovalo o tom dnes americké ministerstvo obchodu.

Export klesol o 1 % na 181,3 miliardy USD, keď klesol dopyt po autách z USA a poľnohospodárskych produktoch. Dovoz tiež klesol, avšak iba o 0,1 % na 225,5 miliardy USD, pričom sa znížil dovoz automobilov, lietadiel a výrobkov v oblasti ťažkého strojárstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies